Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › GENTOO distfiles????
- This topic has 8 одговора, 3 гласа, and was last updated 21 years, 2 months раније by popeye.
-
АуторЧланци
-
5. новембар 2003. у 12:42 am #3017gandalfГлавни мајстор
POsle svih iznenadjenja podigao sam Gentoo-a ali bez X-a. POkusavajuci da instaliram xfree trazio mi je cabextract koji je trebao da skine sa neta u /usr/portage/distfiles sto mu nije uspelo jer sam bio offline. Koliko sam skapirao on kada mu nesto nedostaje skida to u ovaj dir (tar.gz pakete) pa sam skinuo sam cabextract, prekopirao ga i instalirao xfree. Ali frka je sa ostalim X-ovima (Gnome i Kde) je mi trazi nekoh 100 cuda (ORbit za Gnome npr.) kojih naravno tamo nema. Kako sam procitao na sajtu, sa ova dva diska se moze instalirati stage3+GRP (KDE GNOME Mozz OO itd…i za to pise da ne treba internet konekcija sto meni nikako ne polazi za rukom. Iskopirao sam sve iz distfiles dir-a sa prvog diska (tamo ima nekih 19 arhiva) ali je to ocigledno nedovoljno. Na drugom disku se nalazi dir packages/All sa Gentoo paketima. Da li je moguce da nisu diskovi u redu, odnosno da nisu narezani svi paketi? 😥 😥 😥
5. новембар 2003. у 12:59 am #14289popeyeГлавни мајсторKopiraj sve pakete u /usr/portage/packages naredbom:
# cp -a /mnt/cdrom/packages/* /usr/portage/packages/
Pakete instaliras naredbom emerge -k ime_paketa.
Opcija -k znaci da instaliras binarni paket, i emerge ih trazi u /usr/portage/packages. Bez te opcije, emerge prevodi pakete od izvornog koda koji preuzima sa Interneta i smesta u /usr/portage/distfiles.
6. новембар 2003. у 1:02 am #14290АнонимниГостOk je to, sve je iskopirano gde treba, ali opet nece. Popaje, jesi li ti instalirao sa ova dva diska?
6. новембар 2003. у 2:38 am #14291popeyeГлавни мајсторNe, instaliram uvek sa neta.
Proveri da li u packages direktorijumu na oba diska imas potrebne pakete (one koje pokusava da skine sa neta). Mozda je i do diskova, videcu sa tomajom da ih pogleda ili mi posalje primerak.
6. новембар 2003. у 9:56 am #14292АнонимниГостSve je iskopirano kako treba, sigurno. Malo sam kopao po netu, i izgleda da GRP instalacija ima neki bug. Upravo ORbit imam kao tbz2 paket iskopiran, a on trazi da skine sa neta tar.gz (koju bi trebalo da napravi u distfiles dir-u od ovog koliko sam skapirao). Izgleda da sam uzalud narucivao diskove 😥
6. новембар 2003. у 11:35 pm #14293popeyeГлавни мајсторNisam nikad koristio GRP instalaciju, vec ili LiveCD ili iz drugog Linuxa. Ako dodjem do diskova, pogledacu sta je.
Imas li ideju sta je u pitanju?
6. новембар 2003. у 11:55 pm #14294АнонимниГостNe, ali me je opasno iznervirao. Odradio sam sve kako treba, ali nece pa nece. Ako mozes cimni Tomu za diskice pa probaj. Ja sam skoro siguran da je bug. Pogledaj forum na gentoo.org vezan za GRP instalaciju
26. новембар 2003. у 3:10 pm #14295AleksandardУчесникI ja sam imao isti problem nema sanse trazi mi da skine sa net-a pakete koje vec ima …
Sve sam pokusao ali neide !!!26. новембар 2003. у 3:37 pm #14296popeyeГлавни мајсторNemoj raditi “emerge rsync” prilikom instalacije.
Ako i pored toga nece, naredbom
# emerge -K
instaliraj pakete.
Naravno, navodis apsolutnu putanju.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.