Početak › Forumi › Linuks distribucije › Gentoo › Gentoo – dan posle
- This topic has 16 odgovora, 8 glasova, and was last updated 20 years, 3 months ranije by
crveni1.
-
AutorČlanci
-
21. jul 2005. u 6:01 pm #31306
jboban
Učesnik[code]emerge -av kdevelop
These are the packages that I would merge, in order:
Calculating dependencies …done!
[ebuild N ] sys-devel/gdb-6.3-r4 +nls -test -vanilla 197 kB
[ebuild N ] dev-util/kdevelop-3.1.2 +arts -debug -doc -java -kdeenablefinal +python +ruby -xinerama 7,767 kBTotal size of downloads: 7,964 kB
Do you want me to merge these packages? [Yes/No]
[/code]Upravo ovo i ja dobijem, ali iza toga dobijam grešku i zahtev da se to skine sa Interneta. KDevelop kod mene ne postoji! Tražio sam i direktno na drugom CD-u i nigde ga nema. Distribuciju sam nedavno dobio tako što sam je poručio sa sajta. Da li neko ima Gentoo i siguran je da ima KDevelop?
21. jul 2005. u 11:26 pm #31307LYb
UčesnikLjudi, batalite gentoo ako imate los net, posebno za desktop upotrebu. Njemu jednostavo TREBA mreza pa to ti je.
Sto se tice ‘wheel’ grupe, cemu cudjenje? Wheel grupa tome sluzi vec petnaestak godina.
26. februar 2006. u 9:06 pm #31308rdpetar
UčesnikI tako reshih ja da napokon postanem korisnik poshto sam ljubitelj sorsa i tome slichno. Instalacija prolazi bez problema zbog kvalitetnog i preglednog handbooka chitanog iz omiljenog browsera links2. I kao shto rekoh kreno da “e-verglam” i posle silnih stresnih sati dobio sam iste rezultate(probleme) kao i jboban (i josh me chastio s nekim novim). Inteligenti portage, smek gentoo sistema, je prava stvar ako ne planirate da idete na letovanje ili ste od komisije dobili bolovanje ili josh bolje, ako ste penzioner ili nemate dece u poznim godinama dace Vam smisao zhivota kakav do sada niste mogli da zamislite. Ukratko
Gentoo ultra brzi, juzer frendli , sado-mazo i kao potencijalni ste dobitnik nagrade besplatanog smeshtaja u apartmanima komplexa Laza Lazarevic jednostavno nije vredan tolukog truda(gubljenja vremena). Gentoo me je DUBOKO razocharo…….. Ne zhelim da provociram nikoga ovo je samo krik ranjene zveri, takodje ne zhelim objeshnjenja kako zashto i na koji nachin, nachitao sam se toga preko glave. Ovo sam morao da izbacim iz sebe i to BASH ovde jer chisto sumljam da bi me neki psihijatar/psiholog razumeo, a i plashim se teshke dijagnoze. Gentoo TACHKA. Gentoo is olvejz on maj majnd. emerge Slackware26. februar 2006. u 9:08 pm #31309rdpetar
Učesnikooops
10. maj 2006. u 7:25 pm #31310Marel
UčesnikSto se brzine tice-komentar nije na mestu-Gentoo je brzi od SuSE-a jedno 3X,a o brzini podizanja da ne pricam…..
Tek po package mangment-u ne mogu da se porede…..Stvarno preteruješ, a nisi jedini. Ja sam skoro instalirao Gentoo i pravo da vam kažem nisam primetio neku razliku u odnosu na Slack, a ni u odnosu na bilo koju drugu distribuciju. Te razlike od 2-3 puta o kojima govorite mogu da se jave sam kao posledica swapovanja jer SuSE, Fedora, Mandrake i slične distribucije startuju mnogo procesa u pozadini koji zauzimaju memoriju. A ako ste potrošili dane učeći Gentoo, mnogo ćete manje potrošiti da naučite kako se isključuju nepotrebni servisi.
Što se tiče package managementa, ne znam da li si čuo za yum koji automatski instalira sve što treba, a rpm proverava i inverzne zavisnosti pri deinstalaciji, što koliko mi je poznato kod portage-a nije slučaj.
10. maj 2006. u 8:18 pm #31311LYb
Učesnika rpm proverava i inverzne zavisnosti pri deinstalaciji, što koliko mi je poznato kod portage-a nije slučaj.
emerge –depclean
Dobro, ljudi, da li vas neko tera da koristite gentoo?
Ne, nije 3x brzi. Moze da bude i 10x sporiji, posebno kada ljudi preteraju sa raznoraznim optimizacijama.
Da, moze i on da svopuje kao i suse (‘misteriozna’ vm.swappines fora). Da, moze i suse manje da svopuje…
Cemu vise ovakve rasprave? Nekima ne odgovara, nekima odgovara i tacka. Meni odgovara jer je ultralak za odrzavanje i to je to.
11. maj 2006. u 7:08 pm #31312crveni1
UčesnikStvarno mi nisu jasni ljudi uzmu da instaliraju neku distribuciju i onda krenu da je pljuju.
Ako nešto želiš da naučiš a ti pitaj potraži odgovor, a ako si želeo da se svima hvališ kako imaš gentoo a pri tome daga koristiš kao suse onda je oreginal uvek bolji, dakle koristi suse.
Gentoo je sjajan os i dugo sam tragao za nečim poput ovoga. Jeste težak u početku, ali sada mi jednostavno rutinski radi… I… Mogao sam i ja da dignem ruke na prvom problemu pa ništa ne bi naučio, sada znam da rešim mnoooogo problema koji su mi se ranije događali u slacku, suse-u koje sam pokušavao da rešim grafičkim alatkama a nisam mogao. Sada znam kako!!! -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.