Почетак › Форуми › Линукс › Играње на линуксу › Gde nabaviti igre
- This topic has 18 одговора, 8 гласова, and was last updated 16 years, 11 months раније by Sioux.
-
АуторЧланци
-
20. јун 2007. у 11:25 am #8751dreadУчесник
Izvinjavam se ako trosim post time & space za izlizana pitanja.
Gde u Srbiji naci native igre za Linux,mislim ozbiljnije igre tipa NfS underground ili AOM, a ne tamo neke baloncice ili loptice ili mora preko nekog Win emulatora.
Dali je neko probao preko vmware-a da igra igrice i kako to radi?
Ili mora preko Wine-a ili te CEDEGE?
21. јун 2007. у 1:45 pm #56153MladenIsakovicУчесникNative za Linux? Nema ni jedan Need For Speed za Linux, a pouzdano znam da ni preko Wine-emulatora ne radi ni jedan, NFS Underground 2 može da se instalira ali ne vidi tastaturu, tako da ne možeš da igraš. Ostale koje sam probao (NFS Most Wanted i NFS Carbon) neće ni da se instaliraju. Ne znam da li mogu pre Cedege, nisam probao.
Ono što kod mene radi preko Wine-a:
– Return to Castle Wolfenstein
– Quake 3
– Hitman Contracts
– GTA Vice City
– MDK 2
i još par jednostavnijih. Nemam prostora na disku da isprobam Call of Duty 2, kažu da radi, kao i Rogue Trooper, i on bi trebalo da radi, kad probam, javiću.
Što se tiče igrivosti, preko Wine-a, sve ove igre rade skoro kao na Windowsu, full-screen, sa 1024x768x32 rezoluciji kod mene (jedino mi u ViceCity malo zvuk ume da zasecka), frame-rate je za nijansu manji nego u Windowsu, dok mi je u ViceCity-ju kada isključim frame limiter, broj frame-ova bitno veći nego na Windowsu, čak za 10-15 FPS, verovali ili ne.
Cedegu nisam nikada probao, pa ti o njoj ne mogu ništa reći.
A ako te zanimaju neke native Linux igre, idi na overburn.tk, imaš tamo par naslova od LokiGames-a, koji odlično rade, ja recimo imam Rune i Descent 3, rade extra, ima još naslova pa pogledaj.
Ne znam što Toma ne vidi da nabavi ovde par Loki-jevih igara da ima u klubu, mada ne znam gde se sad mogu i naći za download.21. јун 2007. у 1:54 pm #56154BastardУчесникKod platoa ili extremecc mozes naci mnoge igre za windows koje imaju instalere na netu za linux
Naprimer quake 4 koji kosta 900 dinara dvd pa posle skines point instaler
Dobro bi bilo naci ut2004 za koji postoji najmanje 5gb modova na netu i to sve u loki instalerima
Postoje i free igrice tipa et,tce,ioUrT,tremulous,WoP,AlienArena2007,openarena na koji moze ici tc mod i tdDobra fora je NWN igra koji mozes naci u extremecc.Mislim da bi mediji trebali imati instalere a ako nemaju pogledaj http://www.liflg.org/ gde imas instalere i patchove a mozda ima i na sajtu igrice
Naravno za igranje 3d igrica su potrebni 3d drajveri i nadamse da imas nvidia karticu
22. јун 2007. у 6:26 pm #56155BastardУчесникevo na ovom topic-u jedan link na io listu komercijalnih i ne igara
http://www.linuxo.net/component/option,com_smf/Itemid,82/topic,5761.0/22. јун 2007. у 6:50 pm #56156olujiczУчесникJa imam Quake III bas za linux
22. јун 2007. у 6:55 pm #56157BastardУчесникOriginal od lokija sa box-om? 😉
26. јануар 2008. у 8:51 pm #56158ivanovicУчесникEvo jedne koju si trazio a voznja je,
http://tileracer.model-view.com/tl/index.php/downloads.html
Ne ide preko cedege niti wine-a!
Nadam se da ces biti zadoboljan! 😀26. јануар 2008. у 9:36 pm #56159KosavaУчесникova vožnja baš lepo izgleda a jel ima samo ovaj žuti autić ??
26. јануар 2008. у 9:52 pm #56160SiouxУчесникJa igram Urt4.1(samo online) i do jaja je.Imam original Quake 4 Ii sranje je online isti Q3 samo hardverski zahtevniji.Imam Q3 ,Tremulous (koji nije loša igra).Doom 3 odlično radi na *nix-imam, probao ga i na PC-BSD-u(imao bolji FPS nego na Linu iako je koristio compat linux),NWN sa nekim manjim problemima, Unral 2k3,2k4,imam i UT3 ali još nisam skinuo instaler…itd.Što se tiče cedege :radi kompletan Star Wars serijal,igrao sam i još gomilu igara ali se ne sećam sada.Rade i NFS igre.Pretraži net postoji spisak igrica koje podržava cedega.
28. јануар 2008. у 9:13 am #56161dreadУчесникHvala za informacije.Trenutno sam u guzvi ,pa nema mnogo vremena da sve isprobam.
generalno me zanima jer neke prijatelje pokusavam da “nagovorim ” da predju na Linux za “njihovo dobro”, pa me naravno najcesce pitaju za igre.Kapiram da ce se na pocetku zadovoljiti igricicama, ali kapiram da je sledece:”E jel moze da se igra neka tipa NfS, Doom,Fifa, Battlefield i sl. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.