Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Gde je zvuk?
- This topic has 20 одговора, 8 гласова, and was last updated 19 years, 4 months раније by sifumarko.
-
АуторЧланци
-
1. јун 2004. у 9:31 am #19009DiaboliqueУчесник
e imam samo jos jedno pitanje:
posto mi je sva zika u winu,ono nadjem win_c preko mnt,i kad ocu to da pustim naprimer preko xmms jednostavno zakoci,moram da log off,probao sam i preko caboodle pise ispod playing i ta lokacija,ali se ne pomera sa 0 sekundi?
probao sam da kopiram tu muziku u lin ali nista22. април 2005. у 8:13 am #19010sifumarkoУчесникEj bre, pa OSS nije besplatan ❗ ❗ ❗ Ima neki time limit. 😥
Sta da radim. Zlopatim se vec drugu godinu. Zadnji put kada mi je radio zvuk je bilo dok sam imao Mandrake 9.0 (i to je bilo davno tako da sam zaboravio kako sam ga namestio).
Imam ISA ESS 868 karticu. Kako da je nateram da radi?22. април 2005. у 2:48 pm #19011popacУчесникProbaj esd, arts ili neki drugi output plugin u xmms-u? Možda uspe…
22. април 2005. у 9:50 pm #19012sifumarkoУчесникNamestio sam po slicnom principu ko i modem 🙄
Bacio sam ovo djubre od kartice i stavio ISA Creatvie Sound Blaster 16 (skinuo sam ga sa jedne stare 386-ice 😉 ). Alsa je odma proradila. OSS nije. Sada imam zvuk svuda osim u system notifications (odnosno KDE ne svira kada se startuje i gasi i slicno). Takodje u Alpha Centauri sam imao zvuk kad sam prvi put probao a sada ga nema ❓ ❓ ❓
Ako mi radi ALSA da li mi treba i OSS ?
Zbog cega moze da nema zvuka u igrici (i to samo u njoj) iako ga je bilo ?23. април 2005. у 1:08 pm #19013sifumarkoУчесникOk skapiro sam za Alpha Centauri (odnosno nisam ali sam nasao nacin da proradi). Sad me jos muci kako da namestim sistemske zvukove…
23. април 2005. у 4:23 pm #19014LYbУчесникProbaj da u KDE (koristis kde?) controll centru u sekciji Sound server, u tabu hardver podes da koristi ALSA-u.
24. април 2005. у 12:30 pm #19015sifumarkoУчесникProbao sam. Ne pomaze. Ali nema veze, to mi i nije bitno. Ono sto me interesuje je nesto drugo. Znam da se o tome vec pisalo ovde na forumu ali trazim celo jutro i nisam uspeo da nadjem. Dakle, kada upalim makinu i sve se ucita desi se sledece: Imam zvuk u svim audio plejerima i u igricama koje dolaze na instalacionom CDu (mandrake 10.1, koristim KDE). Medjutim nemam u Alpha Centauri. E sad, ako u konzoli pokrenem alsaconf i odradim sve radi prepoznavanja kartice, posle toga ima zvuka svuda (pa i u AC). Stekao sam utisak da po ucitavanju KDEa treba da kucam u konzoli nesto sto inace uradi alsaconf nakon konfiguracije (da li je modprobe ili nesto drugo ne mogu da se setim). Takodje cini mi se da treba da editujem neki fajl da on to uradi umesto mene po podizanju sistema… Da li se neko seca sta se tu radi?
24. април 2005. у 12:31 pm #19016sifumarkoУчесникIli je mozda nesto drugo u pitanju ???
24. април 2005. у 9:35 pm #19017LYbУчесникpa posle ‘alsaconfig’ treba da mu das jedan ‘alsactl store’ da bi snimio te podatke.
24. април 2005. у 9:39 pm #19018LoadingУчесникpa da:
[code]# alsaconf
# modules-update
# alsamixer /* da podesis zvuk */
# alsactl store[/code]
i to bi bilo to 😉 -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.