Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Gde dalje?
- This topic has 2 одговора, 3 гласа, and was last updated 19 years, 7 months раније by eladan.
-
АуторЧланци
-
4. фебруар 2005. у 2:13 pm #4793DuffmanУчесник
Interesuje me programiranje na Linux-u, ali ne znam bas koji fakultet da upisem. Cuo sam da su ETF generalno jaci u hardware odeljku, a da su PMF obicno jaci po pitanju software-a. Kakva su vasa iskustva, koji bi fakultet bio najbolji po pitanju programiranja u Lin-u, i koji smer.
4. фебруар 2005. у 3:41 pm #24586RiSKУчесникGeneralno ti ETF daje ubedljivo najvishe znanja. Takodje cesh prve dve godine da qukash shto uchish neka njasra tipa materijala za elektroniku, elektronske komponente i sl. , ko shto ja kukam 😉
FON nije losh. Malo je slabiji od ETFa, ali bar nemash preteshke predmete koji ti nece trebati nikada u zhivotu. Dodushe imash predosadne predmete, koji ti takodje nece trebati nikada u zhivotu, pa vidi shta ti je bolje.
PMF zaobidji. Tamo necesh nauchiti da programirash, ma koliko se matematichari bunili da su i programeri.Josh jedno rashchisti: u nashoj zemlji, bar za sada, ne postoji fax koji daje znanje programera. Ni jedan! Uvek cesh morati da radish sam preko toga na faxu, i uvek cesh na faxu da guljish neke gluposti koje nemaju veze sa onim chime cesh da se bavish. Shto se tiche programiranja na linuxu, ne postoji tolik o usko specijalizovani fax. Na elektronskom se radi Linux/Unix, i programiranje, jezici, metode programiranja, i u svemu tome Fortran, assembler, C(++) i valjda Java. Imash predmete tipa ‘operativni sistemi u realnom vremenu’ ali su izborni. To sve bi trebalo da ti da znanja da programirash Linux/za Linux.
7. фебруар 2005. у 8:40 am #24587eladanУчесникMa svaki je OK, pa i PMF, jer ce od tebe zavisiti kakav ces programer postati.
Zaista te nijedna skola nece nauciti ako se sam ne potrudis na neformalnom sticanju znanja i vestina (kao npr. na ovom forumu 🙂 ). Prema tome moja preporuka je da uzmes diplomu na najlaksi moguci nacin, tj. ne smaraj se sa elektricnim materijalima, etc., kao mnogi od nas 😥 , mada, ako cemo iskreno, ETF je zaista bez premca u nasoj zemlji. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.