Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Gaim i razmena fajlova preko ICQ
- This topic has 6 одговора, 6 гласова, and was last updated 19 years, 11 months раније by
popac.
-
АуторЧланци
-
6. август 2006. у 12:12 pm #7671
MladenIsakovic
УчесникE ljudi, šta je ovo sa Gaimom i slanjem fajlova preko ICQ-a? Koristim Gaim već odavno, i u Winu i u Linuxu, i u oba OS-a imam Gaim u verziji 1.50 i imam isti problem: ne funkcioniše slanje fajlova preko ICQ-a, i to obostrano. Firewall nije problem, u Winu je stalno aktivan, ali Gaim ima dozvolu, dok u Linuxu dodatni firewall ne koristim. Naime, mogu da pošaljem fajl samo onome ko koristi Gaim, ali da primim ni od takvih, i to se dešava i u Winu i u Linuxu. U Windowsu mogu da primam/šaljem fajlove bez problema samo ako koristim pravi ICQ klijent, dok u linuxu (isprobao sam kopete, gaim, psi) mogu da šaljem samo iz Gaima i to samo onima koji koriste gaim, dok drugima ne, a da dobijem fajl ne mogu ni od koga. Ima li još ko ovakvih problema, i ima li kakvih ideja kako ovo rešiti?
6. август 2006. у 3:34 pm #46568burga
УчесникЈа користим Licq, шљакам само на Линуксу а мењао сам без икаквих проблема фајлове са својом девојком која користи званични клијент на Виндоузу. Пробај…
6. август 2006. у 6:30 pm #46569urosevic
УчесникICQ munjare su nadogradili protokol (PONOVO!!!) i treba mu nadogradnja. Ne znam da li je i kada će GAIM da sredi novi ICQv9 protokol 🙁 Ali zato jabber fercera kao boNbonica 🙂
6. септембар 2006. у 1:35 pm #46570BrokeBody
УчесникE ljudi, šta je ovo sa Gaimom i slanjem fajlova preko ICQ-a? Koristim Gaim već odavno, i u Winu i u Linuxu, i u oba OS-a imam Gaim u verziji 1.50 i imam isti problem: ne funkcioniše slanje fajlova preko ICQ-a, i to obostrano. Firewall nije problem, u Winu je stalno aktivan, ali Gaim ima dozvolu, dok u Linuxu dodatni firewall ne koristim. Naime, mogu da pošaljem fajl samo onome ko koristi Gaim, ali da primim ni od takvih, i to se dešava i u Winu i u Linuxu. U Windowsu mogu da primam/šaljem fajlove bez problema samo ako koristim pravi ICQ klijent, dok u linuxu (isprobao sam kopete, gaim, psi) mogu da šaljem samo iz Gaima i to samo onima koji koriste gaim, dok drugima ne, a da dobijem fajl ne mogu ni od koga. Ima li još ko ovakvih problema, i ima li kakvih ideja kako ovo rešiti?
Ma transferovanje preko ICQa na Gaimu nikada nije ni radilo.
6. септембар 2006. у 1:41 pm #46571MladenIsakovic
УчесникJeste, a radi i danas, ali samo sa onima koji ne koriste originalni ICQ iz Windowsa, a neće ni sa Mirandom. Sa ostalim klijentima (Gaim, Licq, Kopete) razmena fajlova radi.
22. септембар 2006. у 9:08 am #46572miroslav_joksimovic
УчесникKod mene je isto pravio probleme sa 1.5 verzijom Gaima za slanje fajlova preko ICQ ali od tad koristim verziju 2.0.0 beta 3 koja radi extra stabilno bez ikakvih bagova, i na Linu i na M$-u. Po meni, mogu da je objave za Stable odmah, jednostavno sve radi!!!
22. септембар 2006. у 12:42 pm #46573popac
УчесникDa, provereno, GAIM 2.0 je ekstra stabilan.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.