Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › gadan problem sa home particijom
- This topic has 4 одговора, 3 гласа, and was last updated 21 years, 1 months раније by Arion.
-
АуторЧланци
-
15. децембар 2003. у 2:02 pm #3173ArionУчесник
u sred rada u x-u, kernel je na otvorenom terminalu koji sam slucajno video ispisao neku gresku, ne secam se tacno koju
neki od programa su pobrljavili pa sam resetovao celu masinu jer nisam znao kako iz top-a da ih ubijem (ceo x je poceo da brljavi)
kada sam poqsao da dignem sistem ponovo, docekalo me je iznenadjenje
pri pokusaju mountovanja particije na /home dir. javlja se greska “bad superblock, wrong fs or too many mounted file systems”pokusao sam kao root rucno da mountujem home sa raznoraznim kombinacijama parametra ali ne ide
da li je to mbr zeznut i sta da radim? ne smem da rizikujem da izgubim podatke inace bih probao da obrisem tu particiju i ponovo je napravim bez secure erase, u nadi da ce podaci ostati…)
sta se to desava sa masinom? da li je hard poceo da crkava?help desperatly needed!
15. децембар 2003. у 2:14 pm #15728unknownУчесникProbaj ovo
Odes u Windows, skines sa neta plug-in za TotalCmd za pristup linuks particiji i prevuces sve podatke koje ti trebaju. Ako nemozes da nadjes plug in javi da ti saljem.
Mozda uspe.15. децембар 2003. у 2:50 pm #15729unknownУчесник16. децембар 2003. у 8:12 am #15730NostromoУчесникTi prilikom reinstalacije Linuxa ne moras da formatiras tu particiju
, odnosno po defaultu ce ti on ponuditi da formatiras samo / i /usr
particije pa pokusaj da ga reinstaliras.
I jos nesto da ti nije nesto sa HDD-om,…………. bad sectori?
Probaj da podignes linux u text modu pa probaj komandu fsck,
ako ne znas kako upisi ‘man fsck -A’ i procitaj.
Javi se ponovo. ➡
A sto se tice plugina za wincmd, probaj da backupujes sve stvari preko
njega pre nego sto bilo sta zapocnes.
I jos nesto, ako ne mozes da bootujes bilo sta onda stavi Cd1 od MDK-a
i probaj da popravis mbr. (opcija F1)17. децембар 2003. у 11:32 am #15731ArionУчесникnazalost… nemam vise mdk
juce sam dovukao qci kolegu sa faxa i sedeo sa njim par sati
poqsavao je da mi spasi home particiju ali nista…on mi je po svojoj preporuci instalirao SUSE. covek se bavi linuxom (distribuira) i probao je gomilu distroa…
bas sam u bedaku sada (kao kad te ostavi riba pa ti nije do zenskog sveta mesecima) tako da ..uh
pogledacu dal ima bad sectora kao sto mi nostromo rece pa cu se javiti ovde
inace na drugi hard cu staviti mdk verovatno, ma da ne znam koj ce mi djavo osim u ovakvim situvacijama (vrisne jedan hard)
hvala na pokusaju da mi pomognete svi!
cheers! 🙂 -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.