Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › G3bre
- This topic has 12 одговора, 8 гласова, and was last updated 19 years, 11 months раније by
DeeMon.
-
АуторЧланци
-
5. септембар 2006. у 3:48 am #7767
kosmi
УчесникEvo, da prijavim ovde još jednog konkurenta K3b-u iz gtk2 tabora, pošto vidim da se ne pominje na forumu. Radi se o programu Graveman http://graveman.tuxfamily.org/ , još jednoj “francuskoj” “rezalici” sa lepim interfejsom, sa malo kilobajta i zavisnosti. Razvoj je započet negde u vreme kad i GnomeBaker http://gnomebaker.sourceforge.net/ , a karakteriše ga solidan rad sa cd-ovima, data-dvd i dvd-multisession modu. Za razliku od Brasera(Bonfire) http://perso.wanadoo.fr/bonfire/ , koji pretenduje na integraciju u Gnome okruženje, pa samim tim nosi veoma veliku zavisnost i GnomeBakera koji ne može bez gnome biblioteka, Graveman se može svrstati u tzv. kategoriju light-weight-environment-independent, pa ga vredi isprobati u različitim okruženjima. Verujem da će se svideti svim ljubiteljima gtk2 aplikacija. Recite kakva su vaša iskustva sa ovim programima. Pozdrav.
6. септембар 2006. у 1:14 am #47364kosmi
УчесникAlo, ljudi, jel´ neko konačno instalirao Brasero(aka Bonfire)? Dok se neko ne javi ja ću da
krijem moje utiske o ovom programu. A GnomeBaker, a Graveman? Zar je moguće da svi koriste samo NeroLinux i eventualno K3b? Gde je živost GNU/Linux zajednice, gde su korisnici Gnoma?6. септембар 2006. у 1:18 pm #47365Milanche
УчесникI use Gnomebaker 🙂 🙂 🙂
6. септембар 2006. у 1:44 pm #47366Moneo
УчесникJa sam probao Gnome Baker i ne deluje lose,ali kao sto sam vec rekao,to je aplikacija u razvoju koja veoma obecava….
Uvek sam za open-source varijantu ali na linux/unix izgleda ne postoji program te vrste koji bi zadovoljavao visoke kriterijume…
Da tu spada i k3b(tacnije dvd+rw tools koji ga koristi kao frontend) koji je daleko daleko od idealnog resenja kada je dvd u pitanju,jer se ponasa totalno razlicito od modela dvd rezaca i sto je totalna kaubojstina-nekima radi sve odlicno,a drugima ni da bekne-ne kazem da su programeri nesposobni,vec ima tu jos mnogo faktora,sve u cinjenici da je u pitanu open-source softver,a ne komercijalni koji prave kompanije koje usko saradjuju sa tvorcima dvd rezaca(Nero),pa samim tim mogu da napisu i dobar API za rezanje…
To je neki od razloga zasto ljudi koriste Nero Linux iz kojeg,naravno,sve radi odlicno…
Da se razumemo-dvd+rw tools je jedan najobicniji shit,koliko se god to nekom ne svidjalo…
Opet za razliku od cdrtools-a koji opet koristi k3b za frontend i koji funkcionise naprosto odlicno kada je obican cd u pitanju-sasvim je jasno gde je onda problem sto se tice dvd-a….
Dok ne izadje nesto stvarno kvalitetno-ja se drzim Nero-a….
Moracu da probam i ove programe sto ih pomenu Kosmi….6. септембар 2006. у 5:57 pm #47367LYb
УчесникJeste, Nero zaista odlicno radi, a razlog je pomenut – saradnja sa proizvodjacima hardvera. API v7 odavno ima podrsku za BlueRay diskove, na primer. Nego, mene je najvise odusevilo sto ima verifikaciju pri kopiranju diskova on-the-fly, stvar koja mi je najvise nedostajala u k3b.
6. септембар 2006. у 6:14 pm #47368Mr_Pingvin
УчесникJa jako volim one sitne i korisne alatke.. Probao sam graveman, radi posao ali mi je njegov interfejs nekako konfuzan..
6. септембар 2006. у 6:20 pm #47369LYb
УчесникI ja jako volim kada imas gomilu alatki od kojih svaka izuzetno dobro radi jedan jedini posao za koji je namenjena, pa onda na to dodje frontend ili skripta koju sam napravis koja to ujedini u nesto zaista upotrebljivo, ali kada je rezanje DVD-jeva u pitanju, to jednostavno nije slucaj :/
6. септембар 2006. у 11:46 pm #47370kosmi
УчесникJuče je objavljena 0.4.3 bug-fix verzija Brasera i 0.4.9 razvojna verzija koja se priprema
za Gnome 2.16. Ova verzija pored ostalog podržava libburn(biblioteku u razvoju), koji se može ukompaljirati pored ili umesto mkisofs i cdrecord, a sve zbog toga što sam autor kaže “cdrtools not so free any more”, ali ostavlja mogućnost njegovog korišćenja.
@#
Vidim da se ovde samo komentariše o Nero-u, K3b-u i dvd+rw-tools-u, a niko da proba Brasero, pa da kaže ima li boljitka, a verujte da ima. Kao njegovu glavnu vrlinu naveo bi upravo rad sa DVD-om. Ne bih mešao Nero u Linuxu sa istim u Window$-u, zato što svi znamo ko je i šta je (ima i on svojih mana, ali o njemu drugi put), već bih raspravu za sada vodio samo o frontendima pod GPL-om. Zašto se neko ne javi ko je probao ovo čudo u šali zvano G3b? Par ili sve tri aplikacije. Ja sam probao i oduševljen sam, a vi? Philippe Rouquier, Luke Biddell i Sylvain Cresto zaista odlično sarađuju. Skoro da nema medija, pa bio to CD ili DVD, koji kod mene sa uspehom nije narezan uz pomoć sva tri programa. Probajte, pa recite, jel´ isto tako dobro radi i kod vas?7. септембар 2006. у 9:39 am #47371kosmi
УчесникE pa, momci… Posle jubileja od 20 besprekorno narezanih DVD-ja i par CD-a,
kreiranja DVD image-a i još 20-tak sesion-a sa mini-maxi CD-rw i DVD-rw, mogu da
tvrdim sa Braserom nema šale, a jedino mi ostaje da se zapitam zašto li su mi pucali
onoliki mediji na K3b-u, zar zbog dvd+rw-tools-a ili njega samog? A pogrešno
detektovanje brzine medija, da pripišem opet dvd+rw-tools-u. Neznam zašto sad sve
mogu da režem na 4,8 ili 16x, a kod K3b 4x ili manje? Zar opet da krivim dvd+rw-tools?
Kakva se to promena desila? dvd+rw-tools je ostao isti, diskovi su ostali isti, rezač
je ostao isti, ja sam ostao isti, ups… Brasero+GnomeBaker! Eh, moj K3b… A ako
krenem malo dalje, počeću ozbiljno da sumnjam i na nešto drugo!?!
Biće još testova, ali ajde da čujem i vaša iskustva.7. септембар 2006. у 1:25 pm #47372popac
УчесникOvo deluje kao rešenje za cdrtools http://debburn.alioth.debian.org/
Inače koliko vidim Gnome Baker ne podržava multisession DVD, a Graveman korisnički interfejs je jako glup, i liči mi na nero expres… Brasero neću da probam, jer mi nautilus i nautilus-burn i ostalo zaista ne trebaju na sistemu… Još uvek k3b neprevaziđen ako mene pitate, a ja sa Sony i Pioneer DVD rezačima nisam imao problema.
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.