Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › G N U siri dalje, GNU siri dalje
- This topic has 12 одговора, 8 гласова, and was last updated 16 years, 6 months раније by Sioux.
-
АуторЧланци
-
5. април 2008. у 2:03 pm #9973zeenmcУчесник
Hm, bilo ko da malo prati politiku, primetio bi da naziv teme potseca na novu reklamu Cede Vene, ali nema veze s tim, duze vreme sam trazio slicice koje su namenjene da budu nalepnici, a da su iz FSF fondacije, i eto Ivan Jelic me je prosvetlio, obecao mi je da ci naci pdf gde se nalaze te nalepnice, ali uradio je nesto bolje, posao mi je mail sa adresom http://www.openstickers.com/%5B/url%5D , nadam se da nekog ovo zanima, ja sam bas dugo vremena trazio, ali nisam nalazio ovako dobre 😉
btw koje su vam extra
5. април 2008. у 2:41 pm #68774NekyУчесникOdlična fora, hvala za link.
5. април 2008. у 2:42 pm #68775racaУчесникJesu lepe O0
I sada mi pade na pamet da pitam, ima li možda zainteresovanih na forumu da se urade veće količine ovih stikera (zbog isplativosti) na neki kvalitetniji način nego što je štampa na inkjet štampaču? Mogli bismo tu veću količinu da podelimo. Šta mislite? Dajte predloge kako bi mogla da se odradi neka kvalitetna štampa (neka štamparija).5. април 2008. у 2:50 pm #68776zeenmcУчесникCopy Centru A4 strana (znaci nije bitan broj nalepnica) kosta oko 200 dinara, ja sam vec stampao, ono ako nekog zanima, mozemo da se skupimo, ja jos planiram da stampam i na majce, jer kako mi se cini forum Linuxo jos nece stampati, tako da je svako dobrodosao, stampanje je sa nasom majcom oko 500 dinara, ja sam mislio da odem do panceva da kupim turske majce (extra kvalitet) a kostaju oko 800,900 dinara 10 komada.
5. април 2008. у 3:14 pm #68777AndersenУчесникHmm..kad vec pomenuste politiku,znajuci koliko je prosecan Srbin obavesten o politici,a koliko o tome sta je uopste GNU,imam neki trip da ce to u ovim predizbornim danima biti samo dobra reklama za Venu.
Mozda sam paranoican,ali to mi lici na odlican nacin da se dobije besplatan politicki marketing.
Slogan bi morao da bude malo originalniji.5. април 2008. у 5:00 pm #68778zeenmcУчесникJa Cedu nemogu da smislim, ono jbg ipak sam teski nacionalista ( NE sovinista ), ali reklama mu je extra, moram priznati, bas sam gledao one nalepnice, i vidim GNU-a , i samo je krenulo G N U siri dalje, jedno je sigurno, natpis cu da stavim na majcu, ali sa objasnjenjem
* GNU, Gnu is Not UNIX, projekat je osnovao Richard Stollman, covek velikog uma, i skim sam imao priliku cak i da pricam
kako bi se spomenuti slogan napisao na engleskom?
5. април 2008. у 5:15 pm #68779nvukicevicУчесник* GNU, Gnu is Not UNIX, projekat je osnovao Richard Stollman, covek velikog uma, i skim sam imao priliku cak i da pricam
kako bi se spomenuti slogan napisao na engleskom?
Ako mogu da predložim;
*GNU, Gnu is Not UNIX, project was founded by Richard Stallman, a great mind, with whom I once talked.Nemanja Vukićević
5. април 2008. у 6:41 pm #68780AndersenУчесникOK,nalepnica je ok,tu nema spora,ali slogan ne mora da asocira na bilo sta dnevnopoliticko,bar ne slogan za slobodni softver,to bi stvarno bio apsurd.Zar je toliko tesko smisliti nesto originalno?Pa prvo na sta ce ljude asocirati natpis na toj majici kad izadjes napolje bice ta politicka stranka,zato sto su svi zatrpani politickim reklamama i tu asocijaciju vec imaju u glavi,za GNU na TV-u i u dnevniom listovima nisam nikad cuo.A nazalost siroke narodne mase ne citaju Gnuzillu nego bas te dnevne novine.
Evo nekoliko predloga koji bi mozda mogli da zamene taj “pozajmljeni”:GNU moje parche slobode
GNU dishi slobodno
GNU biti legalan a ostati normalan
GNU buducnost sloboda jednostavnost
GNU feel FREE to TRY!
GNU feel the taste of REAL freedom
naravno,ovo je samo primer,siguran sam da bi moglo da se smisli i bolje,za ovo sam potrosio (cirka) minut i po,ali bar znam da to niko nece dovoditi u vezu sa dnevnom politikom.
5. април 2008. у 7:48 pm #68781АнонимниГостLepe nalepnice ali, ipak, ja širim GNUstep pa da spojimo lepo i korisno! ::)
http://www.linuxo.net/component/option,com_smf/Itemid,82/topic,7610.msg67882/topicseen,1/#new
6. април 2008. у 12:43 am #68782zeenmcУчесникGNU biti legalan a ostati normalan slogan mi se svidja
slazem se da bi slogan SIRI DALJE, potsecao na politicku stranku, ali mislim da je vedrog duha, veliki broj ljudi i nije ni cuo za GNU, FSF i slicne ogranizacije, kad se setim da je Billy dobio titulu Ser od Engleske kraljice, glava me zaboli, RMS je uradio nesto veliko, osnovao je GNU projekat, i slobodan OS, vidite sta se sad desava, ima slobodnih filmova, slobodne muzike, slobodnih slika, zbog toga mi se svidja GNU SIRI DALJE, jer je puna duha, ajd da kazem da poruka zraci
ne znam kako se zove film, ali me potseca na ovaj slogan, dete (10ak godina) dobilo je za nedeljni rad zadatak da pomogne lutalici, uglavnom, on pomogne lutalici, lutalica nekom totalno 6 liku, taj 6 pomogne 10 liku, i nastane pokret, daj decko umire pri kraju filma, extra filma, a film je bas u tom fazonu, pomozi dalje 😉
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.