Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › FTP i TELNET klijenti za LINUKS
- This topic has 10 одговора, 7 гласова, and was last updated 19 years, 5 months раније by sifumarko.
-
АуторЧланци
-
1. мај 2005. у 9:14 am #5275Uros09Учесник
Da li neko moze da mi preporuci neke dobre FTP i TELNET klijente za linuks ?
Da li postoji za Linuks nesto kao Macromedia Dreamweaver za Windows ?
(program za pravljenje internet stranica)Takodje bi me zanimalo gde da nadjem software za linuks za anonimno surfovanje po internetu.
1. мај 2005. у 2:28 pm #27844sifumarkoУчесникPa za FTP verovatno mnogi koriste gFTP (koji kod mene radi dosta sporo). Ranije sam koristio (u Winu) Total Commander (koji mi je radio super) tako da sam pokusavao i u linuxu sa raznim Midnight Commander klonovima ali nisam sam se najbolje snasao pa sam se vratio na gFTP.
Za ovo drugo verovatno bi ti odgovarao gTelnet…
A sto se tice Dreamweavera (odnosno alata koji bi mu bio makar blizu) zaboravi… Predpostavljam da ti se ne pise html od nule (za to ti je dovoljan bilo koji editor teksta) a neki bolji WYSIWYG editor za html ne postoji (mada se samnom mnogi nece sloziti sada ali dobro 🙄 ).
E sad, mnogo tuznije je nesto drugo: za html ces mozda nesto i moci da koristis, ali zato za FLASH nema sanse 😥
Kako god okrenes, ako hoces da pravis zaista kvalitetne html sajtove, moraces da se strpis i koristis dual boot u medjuvremenu. Ako bi se time bavio cisto sebe radi iz zadovoljstva i za potrebe svojih drugova koji imaju bend, piratsku radionicu i slicno, onda mozda mozes to i sa programcicima koji stizu uz distroe tipa mandriva i suse (BlueFish, Quanta, Mozila Composer etc.).
Nadam se da ce se javiti jos neko i dati svoje misljenje po ovom pitanju. Bilo bi mi drago da neko ospori sve ovo.1. мај 2005. у 2:38 pm #27845LYbУчесникSto se ftp-a tice, ja i dalje najvise volim MC (Midnight Commander)
1. мај 2005. у 5:23 pm #27846kmilosУчесникPa telnet ne bi trebalo uopste da koristis (tj. ako bas ne moras iz nekog cudnog razloga) zbog sigurnosti, vec SSH (i SFTP/SCP umesto FTP-a). A dobar klijent i za jedan i za drugi koji je portovan skoro na Linux je PuTTY. gFTP radi i SFTP tako da ga preporucujem u svakom slucaju, a skoro sva moderna okruzenja (Gnom npr.) podrzavaju i Network Places.
Za pravljenje web stranica imas pored ovih navedenih jos i Nvu, a koliko je dobra zamena za Dreamweaver ne znam.
1. мај 2005. у 11:51 pm #27847densУчесникI Krusader ima podrsku za ftp, smb (samba) sftp itd…
vrlo zgodno…Sto se tice telneta… odgovor si dobio… a uglavnom glasi ne preporucuje se… mada je telnet klijent korisna stvar za debagovanje raznih stvari, ali to nije tema za ovu diskusiju…
2. мај 2005. у 10:25 am #27848BastardУчесникKbear je dobar ftp klijent
11. мај 2005. у 12:31 pm #27849АнонимниГостHvala pokusacu sa Kftp jer imam KDE okruzenje.
11. мај 2005. у 6:20 pm #27850braleУчесникImas superkonzolni program ftp koji je majka za sve ove nabrojane. Jeste da je komandna linija, ali je brate mili zakon. Nema brzeg. Jedino ako ne volis komandnu liniju 🙂 onda onda ovaj post ignorisi.
Pozdrav2. јул 2005. у 3:58 pm #27851Uros09УчесникHvala opredelio sam se za gFTP. 😀
2. јул 2005. у 4:00 pm #27852Uros09УчесникGFTP je dovoljno brz,ali me nervira sto uvek moram da upisujem sifru.
Da li neko mozda zna nacin kako da se pasword sacuva da ne mora da se
stalno ukucava kada startujem gFTP ? -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.