Početak›Форуми›Linuks distribucije›Slackware›FTP i TELNET klijenti za LINUKS
- This topic has 10 odgovora, 7 glasova, and was last updated 18 years, 5 months ranije by
sifumarko.
-
AutorČlanci
-
1. maja 2005. u 9:14 am #5275
Uros09
UčesnikDa li neko moze da mi preporuci neke dobre FTP i TELNET klijente za linuks ?
Da li postoji za Linuks nesto kao Macromedia Dreamweaver za Windows ?
(program za pravljenje internet stranica)Takodje bi me zanimalo gde da nadjem software za linuks za anonimno surfovanje po internetu.
1. maja 2005. u 2:28 pm #27844sifumarko
UčesnikPa za FTP verovatno mnogi koriste gFTP (koji kod mene radi dosta sporo). Ranije sam koristio (u Winu) Total Commander (koji mi je radio super) tako da sam pokusavao i u linuxu sa raznim Midnight Commander klonovima ali nisam sam se najbolje snasao pa sam se vratio na gFTP.
Za ovo drugo verovatno bi ti odgovarao gTelnet…
A sto se tice Dreamweavera (odnosno alata koji bi mu bio makar blizu) zaboravi… Predpostavljam da ti se ne pise html od nule (za to ti je dovoljan bilo koji editor teksta) a neki bolji WYSIWYG editor za html ne postoji (mada se samnom mnogi nece sloziti sada ali dobro 🙄 ).
E sad, mnogo tuznije je nesto drugo: za html ces mozda nesto i moci da koristis, ali zato za FLASH nema sanse 😥
Kako god okrenes, ako hoces da pravis zaista kvalitetne html sajtove, moraces da se strpis i koristis dual boot u medjuvremenu. Ako bi se time bavio cisto sebe radi iz zadovoljstva i za potrebe svojih drugova koji imaju bend, piratsku radionicu i slicno, onda mozda mozes to i sa programcicima koji stizu uz distroe tipa mandriva i suse (BlueFish, Quanta, Mozila Composer etc.).
Nadam se da ce se javiti jos neko i dati svoje misljenje po ovom pitanju. Bilo bi mi drago da neko ospori sve ovo.1. maja 2005. u 2:38 pm #27845LYb
UčesnikSto se ftp-a tice, ja i dalje najvise volim MC (Midnight Commander)
1. maja 2005. u 5:23 pm #27846kmilos
UčesnikPa telnet ne bi trebalo uopste da koristis (tj. ako bas ne moras iz nekog cudnog razloga) zbog sigurnosti, vec SSH (i SFTP/SCP umesto FTP-a). A dobar klijent i za jedan i za drugi koji je portovan skoro na Linux je PuTTY. gFTP radi i SFTP tako da ga preporucujem u svakom slucaju, a skoro sva moderna okruzenja (Gnom npr.) podrzavaju i Network Places.
Za pravljenje web stranica imas pored ovih navedenih jos i Nvu, a koliko je dobra zamena za Dreamweaver ne znam.
1. maja 2005. u 11:51 pm #27847dens
UčesnikI Krusader ima podrsku za ftp, smb (samba) sftp itd…
vrlo zgodno…Sto se tice telneta… odgovor si dobio… a uglavnom glasi ne preporucuje se… mada je telnet klijent korisna stvar za debagovanje raznih stvari, ali to nije tema za ovu diskusiju…
2. maja 2005. u 10:25 am #27848Bastard
UčesnikKbear je dobar ftp klijent
11. maja 2005. u 12:31 pm #27849Anonimni
GostHvala pokusacu sa Kftp jer imam KDE okruzenje.
11. maja 2005. u 6:20 pm #27850brale
UčesnikImas superkonzolni program ftp koji je majka za sve ove nabrojane. Jeste da je komandna linija, ali je brate mili zakon. Nema brzeg. Jedino ako ne volis komandnu liniju 🙂 onda onda ovaj post ignorisi.
Pozdrav2. jula 2005. u 3:58 pm #27851Uros09
UčesnikHvala opredelio sam se za gFTP. 😀
2. jula 2005. u 4:00 pm #27852Uros09
UčesnikGFTP je dovoljno brz,ali me nervira sto uvek moram da upisujem sifru.
Da li neko mozda zna nacin kako da se pasword sacuva da ne mora da se
stalno ukucava kada startujem gFTP ? -
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.