Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › FSF protiv M$
- This topic has 6 odgovora, 6 glasova, and was last updated 17 years ranije by
JA_SAM.
-
AutorČlanci
-
27. avgust 2009. u 8:26 pm #11406
tomaja
Glavni majstorFondacija za slobodan softver FSF (Free Software Foundation) je danas pokrenula novu akciju protiv Microsoft-a i njegovog novog operativnog sistema Windows-a 7 navodeći njegovih, simbolično, 7 grehova:
1. Prisiljena edukacija bez mogućnosti izbora(u školama postoje samo MS sistemi i aplikacije)
2. Ugrožavanje privatnosti korisnika (uz pomoć Windows Genuine Advantage-a na primer)
3. Molopolsko ponašanje (obavezno preistaliranje MS sistema u novim računarima)
4. Primoravanje na update sistema – softvera (samim tim i hardvera)
5. Zloupotreba standarda (sprečavanje primene ODFa i drugih otvorenih standarda)
6. Primoravanje korisnika na DRM (Digital Restrictions Management)
7. Pretnja bezbednosti korisnika (loša bezbednost sistema i zatvoreni kod onemogućavaju efikaznu zaštitu)Više detalja na http://windows7sins.org

linux4life
27. avgust 2009. u 10:35 pm #80526marelli
UčesnikHahahahah, odlicno, ovo je bilo kada si pojavljivala i Vi$ta. Bas ista ovakva slicka!
27. avgust 2009. u 11:58 pm #80527MladenIsakovic
Učesnik‘mesto da se trude da rade bolje, da inoviraju i “kradu” ideje od konkurencije, oni opet seru, k’o i prošli i pretprošli put. Al’ šta da se radi, na to smo već navikli.
1. septembar 2009. u 6:45 am #80528Danny
UčesnikA obicno Microsoftovi placenici govore kako je LINUX laksi za hakovanje zbog otvorenog koda. ^-^
Ali nece da kazu da su linux korisnici mnogo bezbedni zbog tog otvorenog koda,i toga sto se on stalno menja i evoluira bas kao i zivi organizmi. 🙂
A takodje nece da priznaju da bas oni prave dosta virusnih napada na kompjutere Win korisnika.LINUX ima slobodan kod,a windows ceo sistem na izvolte hakerima
1. septembar 2009. u 7:01 am #80529tomaja
Glavni majstor@Danny
Što bi rekao Nikola Pašić, upravu su i jedni i drugi, samo zavisi od tačke gledišta. Linux nije bezbedniji samo zbog otvorenog koda, već i zbog strukture samog kernela ali i činjenice da je broj korisnika i zastupljenost mnogo manja nego kod M$ OS-ova, što ne treba zanemariti.linux4life
1. septembar 2009. u 2:25 pm #80530Moneo
UčesnikTacka 5 je bullshit
Novi MS Office 2010 ce citati i vec cita odf bez ikakvih problema 😉
A i stavke 2 i 7 su mi sumnjive-bilo bi lepo da neko da konkretne dokaze kako to MS ugrozava privatnost korisnika-lepo neke fakte umesto pausalnih tvrdnji u pravom FSF advocacy maniru na koje se mahom lozi klincadija koja je instalirala linux jos koliko prekjuce pa izigrava neke borce za slobodu posto ima viska slobodnog vremena 😉2. septembar 2009. u 7:32 pm #80531JA_SAM
UčesnikOvo mi je definitivno najsmešniji deo stranice.

-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.