Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › freerock
- This topic has 8 одговора, 5 гласова, and was last updated 18 years, 4 months раније by Marel.
-
АуторЧланци
-
6. октобар 2005. у 11:03 pm #6284debelizmajУчесник
instalirao sam gnome na slack 10.2 pomocu
lynx –source http://gsb.freerock.org/net-install/current | sh
kako sada da pokrenem gnome??U login meniju nema uz kde i jos kojih izbor za gnome a neznam kako da ga iz konzole pokrenem.7. октобар 2005. у 5:51 am #35587braleУчесникstartx gnome
7. октобар 2005. у 6:23 pm #35588Mr_PingvinУчесникpostoji i dobra alatka za to.. xwmconfig 🙂 🙂 🙂
8. октобар 2005. у 11:21 am #35589debelizmajУчесникma u tome i jeste problem xwmconfig mi ne izlista gnome.Mora da je u instalaciji bio neki problem.skinuo sam iso pa cu njega probati.Za prvi odgovor mi javlja da gnome opcija ne postoji.
Ako bude problema javicu se ponovo.Hvala8. октобар 2005. у 12:23 pm #35590debelizmajУчесникinstalirao sam iso i kad gnome pocne da mi se dize javlja mi gresku
child process did not give an error mesage,unjnown failure occurred.
kako da ga sredim:)
gded da pogledam log i vidim koje mi je greske sve prijavio?16. октобар 2005. у 12:51 am #35591LimitManУчесникHeh …
Kako dizhesh X? startx ?Odgovor mozes naci u /etc/rc.d/rc.4 mada je to malooo drugacije … to je ukoliko koristish inittab da dignesh X …
uglavnom tamo tjesh natji:
[code]
if [ -x /usr/bin/gdm ]; then
exec /usr/bin/gdm -nodaemon
fi
[/code]Probaj tako (nadji gdm i executuj ga sa -nodaemon)… E a kad si vetj u gnome-u mislim da tamo ima jedna alatka za podeshavanje window managera koji zhelish (stvarno se ne setjam koja poshto odavno ne koristim gnome … Josh od RedHat-a 6.1) Ako ta alatka ne vidi gnome e onda ebi ga … Ne vidi ni samog sebe 😀
16. октобар 2005. у 1:21 pm #35592debelizmajУчесникproblem je u drajverima…opet mi moj budjava kartica pravi probleme, prvo ne mogu kao normalan svet da namestim sve sa xorgconfig vec moram da instaliram drajvere i rucno editujem sad evo i gnome …hvala svima skinunucu nove drajvere pa….
26. мај 2006. у 7:36 am #35593debelizmajУчесникinstalirao sam freerock gnome i radi, samo sam greskom kod zadnjeg upita, kada me je pitao da li da omoguci izvrsavanje rc.d skriptova ja rekao ne.Kako to da popravim, i gde se u gnome smanjuju ikonice na desktopu?
hvala9. јун 2006. у 6:04 pm #35594MarelУчесникNe znam kakve su to rc.d skripte jer meni nije ništa menjano u tom direktorijumu, jedino promeniš runlevel na 4 da bi se podigao gdm.
Za ikone klikni desnim dugmetom na ikonu pa izaberi strech icon.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.