Почетак › Форуми › BSD › FreeBSD, TrueOS,… › FreeBSD – problemi u tranziciji :)
- This topic has 4 одговора, 3 гласа, and was last updated 17 years, 7 months раније by
psy_unix.
-
АуторЧланци
-
24. август 2007. у 10:05 pm #9104
raca
УчесникSurprise, surprise…polako stigoše i problemi :-\
Pošto sam čvrsto rešio da ostanem na FreeBSD-u, krenuo sam da gradim sistem ciglu po ciglu, i naleteo na tvrdo tle..F1, F1 🙂Šta sam dosad uradio, kratak opis puta:
-pomoću sysinstall-a uradio mini install, zatim preko portova podigao Xorg, E17, Gnome 2.18, dodao još neke aplikacije FF, Abiword i sl…
-kernel mi je ostao GENERIC, rekompajliranje i osposobljavanje zvuka u kernelu ostavljam za kasnije
-zvuk sam osposobio dodavši snd_emu10k1_load=”YES” u /boot/loader.confSistem mi sada radi, međutim neke stvari ne mogu da podesim iako sam čitao dokumentaciju i pretraživao forume – ali neće
1. Automount mi ne radi za usere, dok za root-a radi, i već me dobrano nervira (automount radi OK za USB flash disk za usere, ali ne i za CD/DVD).
Ispratio sam uputstvo sa freebsd.org sajta iz Gnome FAQ http://www.freebsd.org/gnome/docs/faq2.html#q19
i pročitao sam članak sa Nighweaver-ovog bloga o automountu – i dalje ne radi2. NVIDIA driver iz portova se kompajlira OK, ali X odbija da se pokrene kada umesto nv drajvera odaberem nvidia u xorg.conf
3. OSS nikako neće da proradi, nakon instalacije iz porta jednostavno ne mogu da ga nateram da detektuje SB Live! iako ga ossdetect vidi, ne postoji /dev/oss/ sekcija mada vidim iz dokumentacije da treba da bude kreirana; ossctl kaže “Device not configured”
Zvuk na sistemu radi mada se dešava da “secne” ako dve aplikacije koriste zvuk istovremeno, pa pretpostavljam da mixer ne radi; onaj Gnome Volume control ne daje promenu jačine zvuka sa pomeranjem klizača.
Auff, ma biće još problema sigurno… :-\
24. август 2007. у 10:31 pm #60689psy_unix
УчесникMeni sve radi u full-u , potpuno sve . O0 O0 O0
1.
1. Automount mi ne radi za usere, dok za root-a radi, i već me dobrano nervira (automount radi OK za USB flash disk za usere, ali ne i za CD/DVD).
Ispratio sam uputstvo sa freebsd.org sajta iz Gnome FAQ http://www.freebsd.org/gnome/docs/faq2.html#q19
i pročitao sam članak sa Nighweaver-ovog bloga o automountu – i dalje ne radicd /usr/ports/sys/hal make install clean resava problem .
2. Meni radi i nvidia i beryl kao zmaj . Pre toga sto si ti uradio uradis sledece
locate nvidia
nvidia-setings i nvidia-xorgconfig instalirasOna uradis to sto si ti uradio , pokreses nvidia xorgconfig i on sam upise i sve radi
Auff, ma biće još problema sigurno…
Ne kloni duhom , imas jos samo par koraka da ga nabudzis i onda ti nece trebati nista bolje narednih 10 godina , veruj mi . Sve mu radi kao sat
25. август 2007. у 5:14 am #60690negovan
УчесникNaravno cd /usr/ports/sys/hal make install clean i instalacija nvidia-setings i nvidia-xorgconfig to resava probleme.
25. август 2007. у 5:49 am #60691raca
Учесник-hal se instalira zajedno sa instalacijom gnome2 tako da, mora biti nešto drugo u pitanju
-što se tiče nvidia drivera, voleo bi da sam izostavio nvidia-settings i nvidia-xconfig, ali nisam: nvidia-xconfig sve lepo odradi, moj postojeći xorg.conf modifikuje i po restartu dobijam Fatal X error
🙂 naravno da nisam klonuo, ma saću gi izedem bre! :biggrin:
hvala obojici na pomoći O0
25. август 2007. у 7:57 am #60692psy_unix
УчесникKo kaze da ne radi nesto na FreeBSD-u tipa , java , flash , nvidia , beryl , win32 itd itd , hehehehee
Nikako ne odustaj O0 😀 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.