Početak›Forumi›BSD›FreeBSD, TrueOS,…›FreeBSD nekoliko pitanja?
- This topic has 5 odgovora, 3 glasa, and was last updated 18 years, 10 months ranije by
srdan.
-
AutorČlanci
-
16. avgusta 2004. u 3:06 pm #4102
srdan
UčesnikImam nekoliko pitanja vezanih za freeBSD, ako neko moze da mi pomogne to bi bilo super.
Citao sam na ovom forumu pod nazivom “Koji Linux koristite i zasto” za FreeBSD i to me je malo zainteresevalo
pa sam potrazio malo po netu i ono sto sam video jako mi se dopalo. A linux sam zavoleo zbog konzole i koristio sam je skoro
uvek pa mi to ovde nece biti problem ali me zanima nekoliko stvari:
1) Naime obicno sa narucuju najnovije distribucije pa me zanima za savet koju da narucim vreziju 5.2.1(curent) ili 4.10 (stable)
2)Dali se na tim CD nalaze neki paketi , GNOME i KDE i slicno, sto bi bilo logicno ili cu njih morati posebno da nabavljam i instaliram.
3)Takodje neko je pomenuo da FreeBSD nije za nas obicne smrtnike sa 56K modemima pa me zanima koliko je to tacno.
4)Negde sam procitao ali nisam siguran da je to dobro da dolaze sa GNOME 2.6 ili 2.4 pa posto sam ljubitelj ovog okruzenja to me veoma zanima.Pozdrav!
18. avgusta 2004. u 12:18 am #20827RiSK
UčesnikVidi ovako, nemam pojma o BSDu, ali poshto se znalci ne javljaju, odgovoricu ti koliko-toloko
1. Uzmi 4.x To je josh uvek “stable” grana
2. Da. Postoji KDE i GNOME i josh dosta BSD aplikacija, kao i emulator za softver za Linux
3. To je zbog upgrade-a preko mrezhe. Port-upgrade, ako ih nisam pomeshao. Tako mozesh da dovlacish aplikacije i drzish sistem up2date. U principu, radice ti i sa 56k, samo ce sistem biti stariji od zadnje verzije (osim ako nisi entuzijasta koji naruchuje diskove svake srede 😉 ).
4. neznam koja je verzija fnoma, ali je mene 2.6 odusheviobtw: Imash recenzije na http://www.distrowatch.com i skokni na ww.freebsd.com, tu je kompletna lista programa
POz
18. avgusta 2004. u 7:09 pm #20828srdan
Učesnikhvala
20. avgusta 2004. u 7:01 pm #20829salle
Učesnikuzmi samo prvi disk freebsd 4.10 tu je sve sto ti treba za pocetak a posle pkg_add -r “ime paketa” toliko sam skapirao za sad’ 🙂
4. februara 2005. u 8:47 am #20830salle
Učesnikopet ja 😀 … 4.10 mi je pravio probleme sa flash drajvom (sandisk) ali zato 5.3 radi savrseno (bar do sada nije bilo problema)…
4. februara 2005. u 3:08 pm #20831srdan
UčesnikMa FreeBSD 5.3 ……. 8) 8) 8) 8) 8)
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.