Почетак › Форуми › BSD › FreeBSD, TrueOS,… › freebsd na laptopu?
- This topic has 7 одговора, 3 гласа, and was last updated 18 years, 8 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
20. децембар 2005. у 10:12 pm #6672samadhiУчесник
Da li je neko probao da intalira freebsd na laptopu?
ja sam probao sa ranijim verzijama 5.4 i nije radilo….
20. децембар 2005. у 11:00 pm #38538MoneoУчесникA koji laptop je u pitanju,i kako se konektujes na net?
21. децембар 2005. у 7:53 am #38539japanУчесникja imam toshiba satellite pro A40 i na 5.4 su se nešto klali zvuk i acpi. na 6.0 radi sve bez problema. sem soft modema, naravno. a pošto kod kuće koristim dail-up, to je priličan problem.
21. децембар 2005. у 2:14 pm #38540samadhiУчесникtada sam imao acer travelmate 290 ili nesto i zakucavao se pri pokretanju instalacije pokrene je i zakuca na jednom istom mestu…
sada imam acer travelmate 660, inace konektujem se preko modema dialup naravno, jos uvek nisam toliko “imucan” za nesto drugo…31. децембар 2005. у 3:02 pm #38541АнонимниГостFreeBSd ima jednu poznatu manu da mu je delay mnogo veliki kada je u pitanju noviji hardver. Secam se samo koliko sam se mucio sa nForce2 cipsetom, dok sam isprobavao FreeBSD…
31. децембар 2005. у 8:54 pm #38542MoneoУчесникAko se konektujes preko dial-up,verovatno(ciraj-sigurno) ti nece raditi modem-ako je tvoj modem integrisan na laptop-u baziran na Lucent cipsetu i to starije varijante,u sto cisto sumnjam-radice,jer drajveri postoje….
Resenje je da kupis eksterni hardverski modem,ako ti lapotop poseduje serijski RS 232 prikljucak koji rade u BSD-u bez problema…
No vredi li toga?Sa dial-up-om prelaziti na BSD-to je po meni cisto maltretiranje i mazohizam….
Stoji da je BSD odlican sistem-ali ima nesto mrsaviju podrsku nego linux kada je u pitanju wireless i satelitski internet,kao i za ostali hardver(za satelitski nisam siguran da li uopste moze da radi)
Preprucujem da se zadrzis na linux-u……
Fedora i SuSE imaju fenomenalnu podrski za acpi i apm i njihove napredne funkcije,i to vec po default-u…1. јануар 2006. у 4:11 pm #38543АнонимниГостAko cemo da preporucujemo Linux, moja preporuka je Ubuntu(ili koja vec varijanta), jer je arci resurse kao Fedora i SuSE na primer, a odlicno rpepoznajehardver i radi kako valja
1. јануар 2006. у 5:54 pm #38544MoneoУчесникSve to stoji,Ubuntu je odlican,slazem se-ali se nece covek bas usreciti sa njim ako ima dial-up…..
Bolje da proba “pravi” Debian Sarge ili Slackware 😀
A naravno tu je uvek SuSE…
PoZ! -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.