Почетак › Форуми › BSD › FreeBSD, TrueOS,… › Free BSD boot problem!
- This topic has 0 одговора, 1 глас, and was last updated 19 years, 10 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
14. новембар 2004. у 7:57 pm #4446MoneoУчесник
Zdravo!Imam problem:
Nabavio sam FreeBSD 5.3 stable-i nestrpljivo krenuo sa instalacijom:
Medjutim,kod “hardware probing”prijavljuje mi gresku:
ad2:FAILURE – SET_MULTI STATUS=52(READY,DSC,ERROR) ERROR+4(aborted)
i takodje:
ad2 WARNING -READ_DMA UDMA ICRC ERROR (RETRYING REQUEST) LBA=0
i tako dalje…..
Kao sto vec pretpostavljate ad2 je hard,nalazi se na primary slave grani,prikljucen na ATA 100 kabal-iako jesam hard ATA 66(ali to nema veze,zar ne?)-Quantum Fireball Ict 20-20GB
Hard je ispravan-jeste nesto stariji,ali je pod MDK 10,koji je bio na njemu pre particionisanja(hteo sam BSDna cisto)radio odlicno!
Ukljucen je bio i UDMA-provereno u BIOS-u,Win-u,i (bivsem MDK)!Probao sam sva cudesa uBIOS-u,ukljucivanje/iskljucivanje UDMA,PIO,LBA,Block Accesa,IDE Prefetch,i uopste svih parmetara vezanih
za disk!Nije pomoglo……
Ignorisao sam upozorenje,lepo nastavio sa instalcijom,napravio particije,odabrao pakete-ali kad treba dazapocne sama instalacija-izbaci “can’t apply filesystem to ad2”, “can’t write to ad2″i tako dalje!
Sav hardver je prepoznat korektno,pa i prvi hard Maxtor 80GB,ATA 133 kabal(primary master)nije prijavljenanikakva greska!
Pomagajte!
CU!
Heavy Metal rules!P.S. Konfiguracija je:
AMD Athlon 1700 XP
Matsonic VIA KT266a-ATA/UDMA 100, ploca
ATI Radeon 8500LE 64MB
256MB SDRAM-a
Lucent Lt 56k modem
SB Audigy 1
Primary Master-Maxtor 80GB
Primary Slave-LG CD/RW
Secondary master-Quantum 20GB
Secondary slave-nista
P.S posle P.S Stalo mi je do BSD-a,svi postovi na internetu ga jednodusno nahvalise+dobre kritike! -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.