Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › FLUXBOX TRANSPARENTNO
- This topic has 19 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years, 3 months раније by
brale.
-
АуторЧланци
-
22. јул 2005. у 9:56 pm #5790
sifumarko
УчесникEto, Brale me zarazio Fluxboxom… Bas je lep. Ali iz nekog razloga iz cista mira mi vise ne radi transparencija. I to nigde. Cak i gkrellm skin koji je transparentan ne radi nego prikazuje default. Zatim, gdeskcal ima transparentan skin a on mi pokazuje sivu i tome slicno. Sta da radim???
23. јул 2005. у 2:59 pm #31557meNGeledesktop
Учесникsivilo predstavlja PNG transparente delove ako ne radi kak valja ;), prema tome sigurno je tu negde nastao problem ?
Ili pak u x-u dodaj:
Section “Extensions”
Option “Composite” “Enable”
Option “RENDER” “Enable”
EndSectioni ako posedujesh nv kartu i njene drivere
Option “AllowGLXWithComposite” “1”
Option “RenderAccel” “true”24. јул 2005. у 9:23 am #31558sifumarko
УчесникKaze da Section “Extensions” nije pravilan oblik ili tako nesto. Blokira i ne podigne X. Nece da prihvati Section “Extensions”…
24. јул 2005. у 9:54 am #31559Bastard
УчесникMoram da kazem da sam fluxbox skinuo od pakmana jos odavno.
Svi programi rade mnogo bolje u fluxu nego naa bilo kojem drugom okruzenju jer valjda koristi mnogo manje resurse sistema.
Nekoristim ga jer mi neide da ga podesim.
Recimo da mi nije jasno kako da dodam neku ikonicu na icon menu (i sve drugo mi nije jasno) Jednostavno imam samo opciju flux configure i neke jos gluposti.
Zato ovom prilikom da nebi pisao jos jedan topik zeleobih da vas pitam za neke komande ili nacine podesavanja.
Najvise me interesuje koji je ovo program na pozadini i kako je postavljen24. јул 2005. у 10:38 am #31560Diablo
УчесникZato ovom prilikom da nebi pisao jos jedan topik zeleobih da vas pitam za neke komande ili nacine podesavanja.
Najvise me interesuje koji je ovo program na pozadini i kako je postavljenČini mi se da ekipa sa gentoo-srbija.org ima nešto malo o Fluxbox-u . To što se vrti u pozadini na slici treba da bude torsmo aka Conky
24. јул 2005. у 11:51 am #31561Bastard
УчесникNa gentoo-srbija pise : Dok nas uslužuje osnovnim funkcijama, Fluxbox-u nedostaje grafički fajl menadzer
Moram da kazem da postoji rox fajl menanger koji nije los i moze se naci na pbone.net24. јул 2005. у 12:22 pm #31562Doole
УчесникNa toj slici od apleta imas torsmo monitor(bese nekad,sada je tu conky),wmCalClock,wmcdrom i idesk.Cini mi se da je popac opisao detaljni postupak podesavanja fluxboxa ovd na forumu.Potrazi malo.
24. јул 2005. у 1:30 pm #31563Diablo
Учесник24. јул 2005. у 7:06 pm #31564Bastard
Учесникpokusao sam da kompilujem conky ali mi fale
linux.c:16:25: proc/procps.h: No such file or directory
linux.c:17:27: proc/readproc.h: No such file or directory
make: *** [linux.o] Error 1
imali neko ideju sto24. јул 2005. у 8:49 pm #31565 -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.