Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › fluxbox mala pomoc ako moze
- This topic has 9 одговора, 6 гласова, and was last updated 15 years, 11 months раније by Barone.
-
АуторЧланци
-
10. април 2006. у 6:02 pm #7237cvaleУчесник
Dakle instalirao samfluxbox i namestio da bude defoltni ( u yastu ).
Ubacio preko one komande kde meni , ali bix hteo da ga podesim sa ikonicama i da ubacim jos neke programe u meni.I da ga malo ulepsam.
Znam da mi trebaju jos neki programcici, al neznam koji i gde da ih nadjem?
A i neznam kako se na esktop izbacuju ikonice .
Moze pomoc? ( Napomena suse 10.0 distro ako to ima neke veze. )Pozdrav Cvale
10. април 2006. у 7:28 pm #42940ak-87УчесникPa mislim da je na forumu vec bilo rasprave na temu uljepsavanja i dotjerivanja flux-a,stoga koristi pogodnost pretrazivanja. 😉
Takodje,posjeti njihov zvanicni sajt i preuzmi fluxbook tj. tjutorial u pdf formatu,koji ce ti u sustini biti dovoljan.10. април 2006. у 7:59 pm #42941braleУчесникovo će ti pomoći sigurno
http://www.poluga.org/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=2911. април 2006. у 10:32 am #42942cvaleУчесникhvala momci pomoglo je
Pozdrav Cvale11. април 2006. у 3:51 pm #42943mmirilovicУчесникovo će ti pomoći sigurno
http://www.poluga.org/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=29Ja nemam program /usr/sbin/fndSession koji se pominje u tekstu i direktorijum i fajl: /etc/X11/wmsession.d/08fluxbox
11. април 2006. у 9:01 pm #42944braleУчесникOvo što sam tamo napisao se odnosi na Mandraka/Mandrivu, i /usr/sbin/fndSession ima sigurno kod nje. Za druge distribucije neznam , ali na drugima mozda i nije potreban taj fndSession.
Tvoj drugi problem /etc/X11/wmsession.d/08fluxbox, nemaš zato što ga nisi ni napravio, to je u tekstu lepo objašnjeno. Znači kreiraj prazan fajl u /etc/X11/wmsession.d/ i nazovi ga nekako, eto ja sam ga nazvao 08fluxbox a može i drugačije. Zatim u njega upiši ono što sam u uputstvu naveo. Naravno opet napomninjem ovo je za Mandrivu, može se desiti da nije isto na drugim distribucijama.Vrlo verovatno da ti sve to nije potrebno ako si instalirao sa SuSE diskova, i da je installer sve to odradio automatski. Svrha svega toga je da ti se fluxbox pojavi u GDM/KDM-u, stoga ako možeš da odabereš fluxbox iz menija, onda ti sve ovo gore uopšte ne treba i dovoljno je da se usredsrediš na rox i ikonice
12. април 2006. у 9:25 am #42945mmirilovicУчесникPardon. Imam Slackware 10.1.
12. април 2006. у 10:16 am #42946braleУчесникTeško da ti mogu pomoći, ali pokušaj da nađeš konfiguracione fajlove za kdm ili gdm , stvarno neznam ni koji je od njih na Slackwareu default. Kada to nađes, možda će ti nešto od onog rešenja biti od koristi. Ja stvarno nikada nisam koristio ni Slackware, a ni fluxbox na njemu 🙂 Samo mandriva i Fedora 🙂 to znam. Verujem da su odstupanja minimalna i da ćeš uspeti. I i koliko znam ima ovde ljubitelja Slackwarea koji znaju kako ovo treba odraditi.
Pozdrav
27. септембар 2008. у 4:14 pm #42947djvujkeУчесникpitanje u vezei suse 11 i fluxboxa
instalirao sam fluxbox. (ona fora one click sa nekog sajta)..ali nema ga u listi kdm-a..
napravio sam konfiguracioni fajl rucno i kopirao ga u /opt/kde3…./sessions
i sad ima ga u listi ali kreten mi pali kde3
ne znam koji mu je…. /usr/X11R6/bin/startfluxbox postoji, ne znam sta jos da pogledam19. октобар 2008. у 7:03 pm #42948BaroneУчесникJa sam skinuo malo pre arhivu fluxbox-1.1.1
Raspakovao sam je i instalirao-malo je duze trajalo.
Fora je da podignes Krusader i pogledas u /home/user/ skrivene fajlove.
Nalazis /.xinitrc i otvoris ga nekim editorom i u zadnje redove dodas ” exec startfluxbox ”
Zatim LogOut . U session biras graficko okruzenje,u ovom slucaju fluxbox i to je to…Dosta je siromasan a treba i malo znanja da se napravi sasvim solidno okruzenje.
Koristim SuSE 10.3.
http://fluxbox-wiki.org/index.php?title=Category:English_howtos -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.