Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › fluxbox i problem sa startup fajlom [sređeno]
- This topic has 3 одговора, 2 гласа, and was last updated 19 years, 4 months раније by brale.
-
АуторЧланци
-
28. мај 2005. у 2:58 pm #5450braleУчесник
imam problem sa jednim ML10.1 na kome sam instalirao fluxbox, sve je regularno, osim jedne stvari. Napravio sam ~/.fluxbox/startup u koji sam upisao imena nekih aplikacja koje bi trebale automatski da se pokrecu po startovanju fluxbox-a (gkrellm, net_applet,wmclock…) i sta se desi? Sve se to pokrene ali po dva puta. I onda imam dva wmclocka ili net_apllet-a ili gdeskleta ili bilo cega drugog sve po dva. Znaci ~/.fluxbox/startup mi se izvrsi dva puta. Zna li neko sta da radim?Kako da ovo sredim?
29. мај 2005. у 9:05 am #28960braleУчесникNije valjda da niko nema ideju? Pa toliko smo razglabali sa fluxboxom, a sada nista?
Popac sta ti kazes kolega? Moze li mala konsultacija u vezi ovoga?
Pazi ovo mi se prvi put desilo, a flux mi je defaullt wm. Hoce li neko da pogleda mozda configuracione fajlove, mozda mi je nesto promaklo? Znam samo da nije do rox-a (probao bez njega).
please help!!29. мај 2005. у 10:33 am #28961popacУчесникMože da bude nekoliko stvari, evo ovo mi pada na pamet
1. Ako flux sam pokreće startup fajl nema potrebe da ovaj red
session.screen0.rootCommand: ~/.fluxbox/startup
stoji u /home/user/.fluxbox/init2. Moguće da ti je KDE nešto zasrao ako si stevio da se kdeinit pokreće sa fluxboxom. Ukoliko si stertovao kdeinit ukloni /home/user/.kde*
3. Ako si stavio da se flux pokreće kao default (u gentoo je to /etc/rc.conf) i dodao fluxbox i u /home/usr/.xsession ili neki drugi fajl. Ukloni ~/.xsession, ~/.Xdefaults… meni se to jednom desilo.
29. мај 2005. у 12:57 pm #28962braleУчесникUhhffff. Bilo je pod dva
sredio sam sada je ok.
hvala ti -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.