Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Flash animacije – Rade, ali nema zvuka [reseno]
- This topic has 17 одговора, 7 гласова, and was last updated 20 years, 5 months раније by
mitar47.
-
АуторЧланци
-
11. новембар 2005. у 9:11 am #37047
Vlade
УчесникMeni ni iz Mozilla-e ne rade, a Netscape nemam, ali mislim da nije stvar do konkretnog browsera jer su pod Mandrake-om i po Slax-Live-om radili pod istim uslovima. I sada oni tehnicki rade, ucitava ih i prikazuje bez problema, samo se ne cuje zvuk
libflashplayer.so i flashplayer.xpt su mi u /usr/lib/mozilla/plugins/. Firefox i Mozilla ih odatle automatski “vide”, a za Konqueror sam u listi direktorijuma gde da trazi plug-in-ove dodao i taj.
Ne pokrecem u isto vreme .swf-ove u razlicitim browserima. Vec sam rekao da sam koristio Mandrake, i pod tadasnjim KDE 3.2 sve je radilo kao sat, a zvuka u flash-evima jedino nije bilo kada bih u isto vreme pustao neku muziku ili video.
Ali ono sto me najvise muci su Live distribucije, konkrento Slax, takodje sa KDE 3.4, koji nema flash plug-in-ove, a opet rade sa sve zvukom kad podesim da ih trazi u pomenutom /mnt/hda2/usr/lib/mozilla/plugins/.
P.S. Nisam razumeo, ponovo si instalirao Netscape, i konji pevaju. A sta je sa ostalim browserima?
11. новембар 2005. у 12:38 pm #37048LimitMan
УчесникDok nisam ponovo instalirao netscape u konqueroru mi uopste nije radio flash, a u ostalim (mozilla i firefox) mi nije radio zvuk. (pevusim u sebi melodiju iz zone sumraka :D) Nakon reinstalacije netscape-a proradilo je sve bez problema …
11. новембар 2005. у 1:38 pm #37049mtm76
УчесникVjerovatno arts blokira zvuk. Probaj sa
killall -9 artsd
u konzoli, pa javi radi li tada. Takođe, isključi sve druge programa koji koriste zvučnu karticu.11. новембар 2005. у 3:11 pm #37050LimitMan
Учесникarts definitivno pravi probleme … (nevezano za flash ali naj verovatnije i u njemu) Chesto mi blokira zvuk pa moram da ga ubijam, kada ostane upaljen X koristi 10% procesora, a kada ga ubijem ne prelazi preko 2% ….
A iskreno … previse sam lenj da bih trazio novu verziju …. Uskoro cu da probam … Mozda vec kad stignem kuci
11. новембар 2005. у 5:39 pm #37051Vlade
УчесникVjerovatno arts blokira zvuk. Probaj sa
killall -9 artsd
u konzoli, pa javi radi li tada. Takođe, isključi sve druge programa koji koriste zvučnu karticu.Nazalost, ne vredi. A svi drugi programi koji koriste zvucnu karticu su i ranije bili iskljuceni, ako sam to zaboravio da napomenem.
14. фебруар 2006. у 3:23 am #37052Vlade
УчесникBump!
Problem resen. U slucaju ovakvih problema, browser (na primer Firefox) treba pokrenuti sa:
[code]$ aoss firefox[/code]
26. фебруар 2006. у 4:42 pm #37053mitar47
Учесник$ aoss firefox je resenje ali je malo neobicno podizati firefox iz konzole. Probajte sledece:
iz konzole kao root potrebno je dodati read dozvolu za /dev/dsp0 i /dev/snd/pcmC0D0p
-restartovati sesiju i to bi bilo to za sva vremena bar za Slackware 10.126. фебруар 2006. у 4:43 pm #37054mitar47
Учесник$ aoss firefox je resenje ali je malo neobicno podizati firefox iz konzole. Probajte sledece:
iz konzole kao root potrebno je dodati read dozvolu za /dev/dsp0 i /dev/snd/pcmC0D0p
-restartovati sesiju i to bi bilo to za sva vremena bar za Slackware 10.1 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.