Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Fiskalna kasa i LINUX
- This topic has 10 одговора, 8 гласова, and was last updated 19 years, 7 months раније by jboban.
-
АуторЧланци
-
24. мај 2005. у 11:12 am #5421maxcomУчесник
Interesuje me da li je moguce ocitavati fiskalnu kasu koristeci Mandrake ili SUSE platformu. Do sada sam koristio sotware koji sam dobio uz kasu i on radi samo na W$ platformama. Please HELP!!!
24. мај 2005. у 11:20 am #28806unknownУчесникInteresuje me da li je moguce ocitavati fiskalnu kasu koristeci Mandrake ili SUSE platformu. Do sada sam koristio sotware koji sam dobio uz kasu i on radi samo na W$ platformama. Please HELP!!!
Moze, bas sam pre neki dan video da prodavnica kozmetike “Lilly” (ili kako se vec zove) imaju bar kod citac na racunaru na kojem je Red Hat.
24. мај 2005. у 12:27 pm #28807Off-TopicУчесникMnogi M$ programi rade i pod Linuxom, pod emulatorima naravno, mozda bash i taj program moze da proradi na taj nachin, ako imash instalaciju…
24. мај 2005. у 3:37 pm #28808AleksandardУчесникAli naravno da bi sve bilo legalno softver koji koristis
mora da ima sertifikat tehnoloskog fakulteta. (odnosi se na softver za
komunikaciju sa kasom).25. мај 2005. у 9:32 pm #28809maxcomУчесникProbao originalni sotware, koji sam dobio uz kasu, startovao sam ga uz pomoc Wine ali ne radi kako treba, odnosno, program ocita samo dva sloga iz kase i onda se zaglupavi i ukoci. Mislim da je problem u pomocnom programu koji se zove ECR SERVER. Sluzi za komunikaciju izmedju COM1 porta i programa. Jednostavno u konfiguracionom meniju tog programa nikako ne mogu da upisem port COM1. Dali neko mozda zna kako da Wine-u ispravno mapiram portove?
25. мај 2005. у 9:42 pm #28810Off-TopicУчесникPogledaj u /etc/wine imash brdo konfiguracionih fajlova, mozda mozesh chak i iz linuxa da ga ochitash.
Vidi shta se dogadja sa: dd if=/dev/ttyS* of=neki_fajl
meni tako javlja da mi zvoni telefon (modem).
Ali kako inicirati odziv sa kase, to ne znam da ti kazem
25. мај 2005. у 11:30 pm #28811BastardУчесникKoliko znam imam KBarcode na suse 9.2 i kad ga upalim dobijem ovo
Driver found: QMYSQL3
Ovo meni govori da koristi mysql kao databaze ……
Neznam mozda ti je ovo od pomoci.
Pvezuje se sa ovim drajverom na mysql
socket ‘/var/lib/mysql/mysql.sock’
Kod mene nije ni mogao da se radi jer mysql je ugasen na mom racunaru.Probaj potrazi negde po forumu kako instalirati wine tools paket koji bi trebalo da ti poboljsa rad wine programa.
Ako treba da trazis .rpm za tvoj distro trazi ovde
http://rpm.pbone.net/index.php3/stat/2/simple/226. мај 2005. у 6:44 am #28812sifumarkoУчесникA da probas sa crossover-om?
brale je malo pre stavio link za skidanje na temi “podesavanje WINE-a”26. мај 2005. у 12:15 pm #28813dejaniumУчесникprobaj crossoveroffice, ja sam ga koristio za instalaciju elektronskog kataloga SKF-a koji je pravljen za win, verovatno ce pokrenuti i tvoj program za fiskalnu.
mada, cini mi se da comtrade pravi za linux te fiskalne z….ancije. proveri
@bastard
kbarcode, koliko je meni poznato, sluzi za kreiranje barkodova. mada ako je tebi poznato nesto vise podeli to sa nama 😆31. мај 2005. у 9:02 pm #28814jbobanУчесникMnogi M$ programi rade i pod Linuxom, pod emulatorima naravno
Ovo je specifično pošto se prvo pokrene ECR Server koji koristi Socket komunikaciju na portu 4999 sa ECR Client programom i zbog toga možda neće raditi pod emulatorom.
Ja sam bio započeo analizu protokola na najnižem nivou serijske komunikacije do same kase (koristi RS-485) i nisam stigao da završim. Kada bi se to uradilo, pod Linux-om ili bilo kojim drugim OS-om bi mogao da se implementira protokol standardne serijske komunikacije bez potrebe za ECR Serverom. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.