Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › firefox3 embed video problem
- This topic has 6 одговора, 3 гласа, and was last updated 16 years, 5 months раније by Spooky13.
-
АуторЧланци
-
6. јул 2008. у 5:22 pm #10232Spooky13Учесник
Do danas sam koristio xine-plugin-1.0 (xine-lib-1.1.8 ) i to je radilo super (opera i firefox2).. Firefox3 sam koristio pomalo jos od kad je bila beta, al’ nisam otvarao sajtove sa ugradjenim videom.. Kako je izasla final verzija krenuo sam malo vise da koristim i danas krenem da pogledam neki trejler i eto ga, greska, pade firefox i iskoci prozorce da prijavim gresku.. Otvorim u operi 9.50 tamo radi oke k’o i do sad.. probam i u firefox2 i tamo radi oke..
Skinem svezije verzije xine-plugin-1.0.1 (xine-lib-1.1.14).. i o5 isto.. koji god sajt sa ugradjenim videom da otvorim u firefox3 on padne i ne moze da se vidi video (u operi i dalje radi oke i u firefox2)
Skinem mplayerplug-in-3.55 (i daily verziju).. e sa njom uspem da pustim video, al’ je i dalje firefox3 nestabilan kad npr. gledam jedan video pa otvorim drugi prozor il’ nesto sl. ponekad se desi da prsne i o5 da padne..
mozplugger sam probao al’ nesto kilavo radi (a nekad ni ne radi i ne moze pusti sve)..
Jel’ jos neko imao slicnih problema? Kako resiti ovaj problem? Koje video pluginove na linuxu vi koristite (u kombinaciji sa ff3)?
Distro: Slackware 11 (Kernel 2.6.18)
Firefox 3 Final (Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.9) Gecko/2008052912 Firefox/3.0)
Pluginovi:
Default Plugin
Java(TM) Plug-in 1.6.0_06-b02
Shockwave Flash 9.0 r124MPlayer-1.0rc2-i386-1
xine-lib-1.1.14-i386-18. јул 2008. у 12:34 pm #71139MoneoУчесникSta znam…
Ja imam FF 3 i Arch Linux a koristim mplayer-plugin i nisam primetio ikakve probleme
Jedino sto mi pada na pamet je da mozda nisi instalirao real i quicktime kodeke koji se nalaze u win32 codecs paketu mada opet nesto sumnjam da je do toga8. јул 2008. у 4:39 pm #71140Spooky13УчесникKoristim win32 codec paket “all-20071007.tar.bz2” sa ofic. mplayer sajta, od kad su ga postavili (tako kodeci su tu)..
Koju verziju mplayer-plugin koristis?
Ne ostaje mi nista drugo nego da cekam 3.1 verziju..
8. јул 2008. у 4:53 pm #71141kukiblУчесникA kako si instalirao FF3? Jesi li koristio paket za Slackware current ili si na svoju ruku?
Koliko mi je poznato Pat primjenjuje neke patcheve na Firefox (nisam siguran da li neki od tih patcheva ima veze sa tvojim problemom), tako da je preporucivo koristiti zvanicni paket ili zvanicnu SlackBuild skriptu.
Isto bi ti preporucio za ostale stvari (mplayer plugin, sam Mplayer, xine itd.) – koristi zvanicne pakete, SlackBuild skripte ili pakete koje je napravio neko ko saradjuje sa Patom na Slacku.
Evo jedan link, mozda ti bude od pomoci:
8. јул 2008. у 5:40 pm #71142Spooky13УчесникFF3 sam skinuo binary sa ofic. sajta, nisam koristio pakete niti sam kompajlirao sam.. A ovo ostalo (mplayer, xine-lib…) to sam sve sam kompajlirao (mislim da koristim jedino openoffice kao gotov paket, i eclipse, netbeans, nxclient, skype, operu i firefox u vec gotovoj binary varijanti)..
Videcu da probam curent paket i sam da kompajliram.. pa cemo da vidimo hoce li uroditi plodom..
8. јул 2008. у 5:59 pm #71143MoneoУчесникVerzija mplayer plugina koju ja imam je 3.55 🙂
Dakle poslusaj kukija
Inastaliraj FF3 preko slackware current a mplayer-plugin i kodeke uzmi odavde http://slackbuilds.org/result/?search=mplayer&sv=12.1
Ovde imas uputsvo za Slackbuild
8. јул 2008. у 6:40 pm #71144Spooky13Учесник1. current paket: mozilla-firefox-3.0-i686-1.tgz (inace binary je identican onom sa ofic. sajta, a ona dva patch-a menjaju samo par sitnica)
2. mplayer-codecs-all (odradi sve k’o sto sam i ja rucno)
3. mplayerplug-in (ovo uradi malo drugacije nego default procedura iz readme fajla)ali.. i dalje isti simptomi.. kada otvorim sajt sa videom, ili pukne odma’, ili pusti jedan video okey pa kad kliknem na sledeci video onda pukne..
Ne izbaci nikakvu gresku, nego se jednostavno ff ugasi.. i posle kad ponovo startujem ima ono start new session ili restore.. A ovo se desava u konzoli:
(firefox-bin:31509): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)’ failed
(firefox-bin:31509): Gdk-WARNING **: GdkWindow 0x3200cee unexpectedly destroyed
The program ‘firefox-bin’ received an X Window System error.
This probably reflects a bug in the program.
The error was ‘BadWindow (invalid Window parameter)’.
(Details: serial 65970 error_code 3 request_code 10 minor_code 0)
(Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously;
that is, you will receive the error a while after causing it.
To debug your program, run it with the –sync command line
option to change this behavior. You can then get a meaningful
backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.)Napominjem da sa xine-pluginom nema ovoga u konzoli, nego samo iskoci prozor sa prijavljenom greskom..
Pogledah na netu i videh da se desavalo slicno narodu (ja imam gtk+-2.10.13 mozda je to problem, al’ o5 2.10.x je minimum..)
Uf.. definitinvo cekam 3.1 pa cemo da vidimo, kad radi u firefox-2.0.0.15 sve okey valjda ce proraditi i u nekoj novijoj 🙂
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.