Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › FIREFOX problem
- This topic has 9 odgovora, 6 glasova, and was last updated 20 years, 2 months ranije by
velial.
-
AutorČlanci
-
13. decembar 2004. u 8:03 pm #4560
pascal
UčesnikPosedujem mdk 10.1 community na koji sam instalirao Firefox 1.0 problem je u fontovima. Slova su mala i nekako zbijena i naslagana jedna preko drugih.
13. decembar 2004. u 11:59 pm #23105LYb
UčesnikNa web-stranicama ili u “samom” firefoxu? (u menijima i slicno?). Problem sa samim firefoxom resava program gtk-chtheme kojim podesi default temu za sve gtk2 aplikacije. Sto se tice samog renderovanja stranica, da li si probao da podesis velicine fontova, da li koristis TrueType fontove (i sistemske i u firefoxu), a verovatno ti ni DPI monitora nije dobro podesen. Ako gtk-chtheme ne pomogne u Edit-Preferences-Fonts-Display Resolution promeni DPI monitora na nesto drugo.
14. decembar 2004. u 9:13 pm #23106pascal
UčesnikInstalirao sam windows fontove (copy c:/windows/fonts /usr/share/fonts )i problem sam uklonio. Hvala u svakom slucaju
3. januar 2005. u 9:07 pm #23107pascal
Učesnikkako da posedim da fontovi u linuxu ne budu tako mali po defaultu pokusao sam sa instaliranjem windows fontova medjutim problem javlja kada posetim dajt kao sto je mobilnisvet kada mi izlista gontove koji su toliko mali da ne mog da se citaju.
4. januar 2005. u 3:41 am #23108LYb
UčesnikTo nije vise problem do linuxa vec do firefoxa, tj. de default podesavanja. Idi u firefoxu u deo gde podesavas fontove i tamo definisi velicine, ali pazi, moraces da definisises i za utf8, i za central europian, i za western i za svaki enkoding odvojeno.
4. januar 2005. u 8:44 am #23109dens
UčesnikAko ti se to javlja samo na nekim sajtovima (recimo kod mene je to slucaj sa linuxserbia.com) onda ti je mnogo jednostavnije da koristis opciju Firefoxa:
CTRL+WHEEL (pritisnes control i pomeras tockic u odgovarajucem smeru) i postignes zeljenu velicinu slova.
Pozdrav.
4. januar 2005. u 6:47 pm #23110LYb
UčesnikDovoljno je da podesis fontove za Central Europian karakter set da bi linuxo i ostale sajtove sa nasim slovima lepo video.
Ja sam podesio samo fontove za western, c-e, custom i utf8. Nikada (jos) mi nije zatrebao neki drugi set, a sve stranice se renderuju perfektno.5. januar 2005. u 11:38 pm #23111SteX
UčesnikNa operi isti problem,slova su nekako zbijena i tesko se citaju..Ako povecam font,onda se i sama kompozicija sajta sjebe..
14. januar 2005. u 7:11 am #23112equins
Učesnikmoj problem na firefox-u 1.0 je sto nece da otvori stranice koje nose oznaku privacy. ne mogu da proverim vreme kod provajdera, racun u banci itd… zvao sam eunet, podesio cookies, security, certificate, ali nista… ista stvar pod windows-om radi, ali pod mdk 10.0 nece…
18. novembar 2005. u 3:10 am #23113velial
Učesnikfirefox meni ne prikazuje neka cirilicna slova
kako to da resim?
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.