Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Firefox je postao “svinja”
- This topic has 40 одговора, 19 гласова, and was last updated 18 years, 12 months раније by
LYb.
-
АуторЧланци
-
30. јул 2007. у 8:01 pm #8919
sysctl
УчесникJa ponovo ne mogu da verujem da Firefox zahteva toliko reursa :eek:. Danas sam pregledao iskoriscenost resursa posto sam utripovao da negde na sistemu imam neki memory leak. Na moje veliko iznenadjenje firefox je zauzeo 350MB (RES). WTF, otvorena su bila samo tri taba
nigde flash-a, nigde gif-a nigde java-e. Ne koristim nikakve addon-ove, ekstenzije teme i gluposti
slicne prirode. Mislio sam da se prg nesto zglupeo. Iskljucim ga, pokrenem ponovo, otvorim nekoliko novih tabova sa slucajnim adresama iz bookmarka, opet isto njesra 270MB. WTF ponovo. Uninstaliram ga (emerge -C for all u gentoo haters :D) instaliram firefox-bin, posto mislim da nesto nisam dobro kompajlirao (sjebo neki useflag ili dependency), ma jok. Ponovim proceduru, resetujem firefox, otvorim nekoliko tabova i opet isto njesra, manje od 200MB nije bilo. Covece, pa on koristi vise nego X 😀Kakva su vasa iskustva ?
Ne znam sta da mislim, kad se samo setim koliko je 1.5 bio cool i koliko je
manje resursa trosio place mi se :'( 😀 😀30. јул 2007. у 8:12 pm #58464raca
УчесникDunno šta je to kod tebe, ali jeste pomalo extremno.
Evo ja ga maltretiram, otvorio sam 4 taba, dva sa forumima, dva malo zahtevnija (flash etc.), firefox-bin jeste proces koji jede najviše na sistemu ~55MB. 300+MB je previše za tri taba sa nekim iole normalnim sadržajem. Ma to je Gentoo…. ::)30. јул 2007. у 8:45 pm #58465Владимир
УчесникKod mene mozilla-firefox, srednje maltretiranje(5 tabova, 6 ekstenzija, 3 teme) 🙂 oko 77MB VmRss, 240MB VmSize
(dobra stara Mandriva 2007 Spring ::))30. јул 2007. у 8:55 pm #58466RiSK
УчесникMa FF stvarno jede memoriju. Ali bas 350 mega za tri taba…hmmm…
Meni je sad ‘pojedeno’ oko 200MB sa sve XFCEom, Berylom, Amarokom, FFom i jos nekoliko sitnih programcica.Sad, da se secam USE flagova koje sam koristio, rekao bih ti pa da uporedimo. Uglavnom, cini mi se da radi lepse nego binarni.
30. јул 2007. у 9:49 pm #58467Časlav Ilić
УчесникMa ajd’ što jede memoriju, nego što curi ko preklano svinjče. Ugasim ga na svakih 7-10 dana, samo da bih video kako padaju memorijske trakice u kaseti 🙂
31. јул 2007. у 5:50 am #58468urosevic
Учесник@sysctl: Пробај да га покренеш под чистим налогом (преименуј FF конфигурациони директоријум па га покрени и види шта се тада дешава).
31. јул 2007. у 7:45 am #58469popeye
Главни мајсторMa ajd’ što jede memoriju, nego što curi ko preklano svinjče. Ugasim ga na svakih 7-10 dana, samo da bih video kako padaju memorijske trakice u kaseti 🙂
Ako možeš da izdržiš nedelju dana rada, na konju si. >:D
http://kb.mozillazine.org/Memory_Leak
@sysctl: Isprazni istorijat preuzimanja (Download History).31. јул 2007. у 10:25 am #58470foxbunny
УчесникNa PCLinuxOSu je ff zauzimao oko 140~160 MiB sa tri otvorena taba (VmSize).
31. јул 2007. у 4:18 pm #58471TheFridge
УчесникKod mene je 70-100 MB standard.
31. јул 2007. у 4:41 pm #58472foxbunny
УчесникKod mene je 70-100 MB standard.
Gnome? Ovi podaci zavise i od toga u kom programu gledas…
Na primer, imao sam situaciju da mi kio-slave za rad sa thumbnailovima pojede ceo swap i zamrzne sistem, a da KSysGuard i top pokazuju zauzeće od svega 200~300 MiB VmRss. Kasnije sam u chatu sa likom koji je pisao KSysGuard saznao da taj softver, kao i top nemaju veze sa mozgom kada je u pitanju zauzeće memorije. Tako da u ovoj temi možemo samo da upoređujemo jedni sa drugima “čiji je veći” bez jasne slike o tome koliko zaista zauzima FF u memoriji.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.