Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Firefox 1.5
- This topic has 29 odgovora, 16 glasova, and was last updated 20 years, 6 months ranije by
Red_Zmaja.
-
AutorČlanci
-
6. februar 2006. u 11:15 pm #6955
jovir
UčesnikWhat’s New in Firefox 1.5.0.1
Firefox 1.5.0.1 is a stability and security update that is part of our ongoing program to provide a safe Internet experience for our customers. We recommend that all users upgrade to this latest version.Here’s what’s new in Firefox 1.5.0.1:
* Improved stability.
* Improved support for Mac OS X.
* International Domain Name support for Iceland (.is) is now enabled.
* [color=red][b]Fixes for several memory leaks.[/b][/color]
* Several security enhancements.E, sad, da li sam ja jedini koji kudi Firefox 1.5?
Ovo što sam naznačio vezano za curenje memorije me je dovodilo do ludila, u jednom momentu sam bio spreman da ga se odreknem… Naime, učitam npr. 5-6 tabova, i sve odjednom zablokira, i tako minut-dva. I potpuno isto na Mandrivi, Slackwareu, Windowsu.
Ova nova verzija manje – više rešava taj problem, mada i tu ima običaj da povremeno na kratko blokira. Najbolja verzija bila im je 1.07.
Operu ne volim, na Konqueror nisam navikao, i skinuo sam Seamonkey (ex Mozilla), zlu ne trebalo…
Kakva su vaša iskustva?7. februar 2006. u 12:31 am #40502LYb
UčesnikJa sam upravo zbog memory leak-ova napustio firefox i presao na operu. Kad radi nekoliko dana sa 5-6 tabova otvorenih potpuno pobrljavi. Uz to opera mnogo brze renderuje stranu.
7. februar 2006. u 9:43 am #40503MisterNo
UčesnikKonstantno mi sa par otvorenih tabova uzima po 40-50 MB ram-a. A nekada i mnogo vise. Medjutim iznenadio sam se kada sam video da mi yahoo messenger na windowsu uzima isto 40-50 MB
7. februar 2006. u 9:54 am #40504Nightweaver
UčesnikNikada nisam posebno voleo Firefox. Uvek sam koristio Mozilla Suite. Sada koristim Seamonkey jer mi je FF 1.5 bas ne dopada.
7. februar 2006. u 10:40 am #40505ak-87
UčesnikJa sam jedno vrijeme strasno gotivio Firefox,medjutim Netscape je moja prva ljubav 😀 ,imam ga na Win-u,a na Linux-u koristim Mozillu…i nemam bas neku zelju za promjenom…
7. februar 2006. u 10:47 am #40506xphreak
UčesnikZa sada nemam nikakvu primedbu na FF1.5, radi sve kako treba, ne zapucava se i zadovoljava sve moje potrebe koje trazim od jednog web browser-a.
No naravno sve je stvar licnog izbora 8)7. februar 2006. u 11:31 am #40507unknown
UčesnikJa sam upravo zbog memory leak-ova napustio firefox i presao na operu. Kad radi nekoliko dana sa 5-6 tabova otvorenih potpuno pobrljavi. Uz to opera mnogo brze renderuje stranu.
I opera ima bisere. Kad se nakupi dovoljna kolicina kesiranih slika i sl. nece da prikazuje slike dok ne ocistis kes. A da ne pricamo o stampi ili kad treba da kopiras tabelu u excel ili OO.
7. februar 2006. u 11:38 am #40508slaks
UčesnikŠta da vam kažem kome se ne sviđa Opera i Firefox neka slobodno pređe na SeaMonkey 1.0 😉
7. februar 2006. u 1:09 pm #40509miroslav_joksimovic
UčesnikNemam bas nikakvih problema, sa vise od 10 otvorenih tabova, radi i dalje perfektno. Mada, koristim Operu podjednako kao i Firefox jer je to moja prva ljubav… 😉
7. februar 2006. u 1:16 pm #40510Moneo
UčesnikUz to opera mnogo brze renderuje stranu.
Koliko-za 2s brze?Kakva revolucija 😆
Imam FF 1.0.6 na Linux-u i koji radi odlicno-nisam mu primetio nikakve mane…
Na Win-u imam FF 1.5(nisam mogao da svlacim i za linux,jer imam dial-up),i radi odlicno kad se surfuje i iz nekoliko tabova…..
Takodje radi i primetno brze nego prethodne verzije FF-a tako da mi zaista ne pada na pamet da probam Operu koju nesto ne volim preterano,i koja sve ove godine nema prostojnu opciju za save HTML strane….
Program(FF)je open-source sto mu je samo prednost,a tek gomilu plug-onova da ne pominjem…
Ja sam zadovoljan 😀 -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.