Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › fglrx ili ti grafichki Lucent AGERE
- This topic has 16 одговора, 4 гласа, and was last updated 21 years, 3 months раније by
Off-Topic.
-
АуторЧланци
-
24. мај 2005. у 3:41 pm #28743
kmilos
УчесникZasto kad X-ov radeon drajver ima 3D hardversku podrsku za tvoju karticu?
24. мај 2005. у 6:25 pm #28744Off-Topic
УчесникReci to 3ddesktop-u, a nece ni glx da se uchita, videcu shta cu moci da uradim sa josh opcija za ATI-ja u XFree86.configu, ima mocne opcije, pa cu da se javim, makar iz lynx-a 😆 😆
Ustvari ne shvatam shta je glx, a shta dri, jeli to usko povezano ili ne, probacu i onaj driconfig, samo da mi python i kod kuce nekuna zbog sr_YU.
24. мај 2005. у 6:55 pm #28745kmilos
УчесникSta je sta imas na dri wiki-ju, a mozes da pogledas i na wikipedia-i.
Za tvoj problem pogledaj http://dri.freedesktop.org/wiki/DriTroubleshooting
Znaci bitno je da u xorg.conf (XF86Config) imas
Load “dri”
Load “glx”a da izbacis promene koje si pravio za fglrx. Dalje obrisi fglrx paket i vrati originalnu biblioteku za OpenGL (Mesa).
24. мај 2005. у 8:41 pm #28746Off-Topic
УчесникProblem mi je pravio red:
Load “/usr/lib/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.aZa sad sam mukljuchio sve Options koje zahtevaju DRI i grafika radi i to perfektno, mozda malko bolje, ali 3ddesk-top nema shanse.
Ako znash mozda opciju koja ide uz rpm -e za vracanje starih fajlova, jer sam malko silovao instalaciju sa –replacefiles, ili mozda savet kako da rpm-ishem potrebne libove, mozda na –force ???
24. мај 2005. у 8:42 pm #28747Off-Topic
УчесникProblem mi je pravio red:
Load “/usr/lib/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.aZa sad sam mukljuchio sve Options koje zahtevaju DRI i grafika radi i to perfektno, mozda malko bolje, ali 3ddesk-top nema shanse.
Ako znash mozda opciju koja ide uz rpm -e za vracanje starih fajlova, jer sam malko silovao instalaciju sa –replacefiles, ili mozda savet kako da rpm-ishem potrebne libove, mozda na –force ???
24. мај 2005. у 9:02 pm #28748kmilos
УчесникMislim da rpm -e nema takvu opciju. Kao sto kazes, mozes da probas sa rpm -Uvh –force sa starim lib-ovima.
Proveri sve kao sto kaze u onom linku od malopre, sta ti javlja glxinfo?
25. мај 2005. у 12:17 am #28749Off-Topic
Учесникfglrx Ni nepokushavati da se instalira sa –replacefiles, jer kad uradish -ev na fglrx, dobijesh /usr/lib/ pun
/
/
/
/
/
/
koji te vracaju na /
Pa sam morao sve da instaliram opet, ali sva sreca te mi je /home svet za sebe.A glxinfo javlja da mi dri neradi, nebitno, mozda cu morati sam da napishem drajver 😆 😆 😆 😆
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.