Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Fedora
- This topic has 13 одговора, 7 гласова, and was last updated 14 years, 2 months раније by GoranSTX.
-
АуторЧланци
-
8. јул 2010. у 4:33 pm #11982sinansakicУчесник
E ovako stoje stvari. Od Aprila 2008. godine kada sam zvnaično počeo da koristim linux, krenuo sam da sakupljam sve vrste linux operativnih sistema. Svaku verziju na koju naletim ja preuzmem i narežem. Dugo mi je trebalo da shvatim da svi linux operativni sistemi imaju istu osnovu ali da se razlikuju u količini drgajvera i količini podrške programima. Možda znate ili ne da ja studiram višu elektrotehničku školu, imam dva predmeta koja su mi vezana za programiranje. Ideja mi je da posle završetka više počnem polako da vežbam c i c++ pod linux-om, da naučim neku od verzija linx operativnih sistema i kada sve to savladam da krenem sa preradom jednog od linux operativnih sistema da posle te prerade ga objavim kao domaću verziju linux-a. E sad moje pitanje je sledeće: Da li može meni neko da da vezu ka ssvim fedora linush sistema od fedora 1 do zaključno sa fedorom 6 jer idući na koje kakve forume shvatio sam da je fedora jedna od ok verzija linux-a koja je pogodna za učenje? Hvala u napred.
8. јул 2010. у 4:50 pm #84929marelliУчесникjel si mislio na ovo:
http://distrowatch.com/index.php?distribution=fedora
edit
evo ti link do FEDORE 7:
http://mirror.etf.rs/fedora/releases/
ti pokusaj da nadjes do FEDORE 1.
A zasta ce ti sva izdanja FEDORE?
8. јул 2010. у 5:17 pm #84930LINUSERУчесник8. јул 2010. у 8:45 pm #84931sinansakicУчесникsamo mi jedna stvar nije jasna kako uopšte nema fedora 1 fedora 2 fedora 3 fedora 4 fedora 5 i fedora 6 nema dvd iso
8. јул 2010. у 9:04 pm #84932DrLove73Учесникsamo mi jedna stvar nije jasna kako uopšte nema fedora 1 fedora 2 fedora 3 fedora 4 fedora 5 i fedora 6 nema dvd iso
HAHAHAHA. Joj.
Pa znas li ti da je Fedora Core 1 nastala 2003, a Fedora Core 6 2006 godine! Vecina nije imali ni CD-RW a kamoli preskupi DVD.
8. јул 2010. у 9:08 pm #84933LINUSERУчесникsamo mi jedna stvar nije jasna kako uopšte nema fedora 1 fedora 2 fedora 3 fedora 4 fedora 5 i fedora 6 nema dvd iso
Nisi to pazljivo pregledao. Vazi samo za FC1.
8. јул 2010. у 10:19 pm #84934GoranSTXУчесникAnd the saga continues…
9. јул 2010. у 9:39 am #84935MoneoУчесникNadam se da je ovo neka sala ne vidim sta bi drugo bilo
Jer na drugoj temi covek pita kako da iskljuci screensaver lol a ovde objavljuje svoju nameru da pravi svoji linux distro i jos pride studira visu elektrotehnicku – ovaj po definiciji humoreska
Kao sto rekoh u drugoj temi meni se cini da je ovaj lik ili lozac neki ili neko sa ovog foruma sa duplim nickom pa namerno postavlja ovakva pitanja i zahebava da vidi kako ce ljudi da reaguju 😉9. јул 2010. у 10:19 am #84936LINUSERУчесникCovek je coveku tajna najveca…
12. јул 2010. у 9:52 pm #84937sinansakicУчесникjedno pitanje zašto mislite da su foedora suse i mandriva bolji za učenje od svih ostalih sistema kada se oni skoro ne razlikuju od ostalih linux sistema
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.