Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Fedora, Red Hat,… › Fedora-Problemi
- This topic has 7 одговора, 5 гласова, and was last updated 20 years, 11 months раније by
Azraell.
-
АуторЧланци
-
22. август 2005. у 9:04 pm #5989
stefanjo
УчесникZdravo svima posle duzeg razmisljanja juce sam instalirao Fedoru Core 4 i imam par problema
1.kako i da li mogu da nateram Fedoru da prepozna NTFS particije posto je SUSE to radio bez problema?2.Koji program mi je potreban i kako da povezem BLUETOOTH?
3.I najveci problem je to sto Fedora nemoze da prepozna modem Intel 536ep,sta raditi u ovakvoj situaciji?
Molim vas odgovorite mi da resim barem neki od ovih problema.
22. август 2005. у 9:15 pm #33235kmilos
Учесник1.kako i da li mogu da nateram Fedoru da prepozna NTFS particije posto je SUSE to radio bez problema?
Pročitaj skroz http://www.fedorafaq.org/ – ovde između ostalog imaš i to pitanje.
Treba ti kernel modul za NTFS podrsku, pogledaj ili na rpm.livna.org kroz yum ili na linux-ntfs.sf.net2.Koji program mi je potreban i kako da povezem BLUETOOTH?
Verovatno bluez* i gnome-bluetooth (mislio sam da su podrazumevano instalirani?). Nikad nisam koristio pa ne znam kako se pokreću.
3.I najveci problem je to sto Fedora nemoze da prepozna modem Intel 536ep,sta raditi u ovakvoj situaciji?
Moraćeš sam da kompajliraš drajvere iz izvornog koda. Moguće je da ćeš morati i da ih pečuješ (pretraži za sličan problem na MDK 10.1 ili MDV 2005 i Ubuntuu, postoji rešenje na forumu).
23. август 2005. у 6:46 am #33236dejanium
Учесникsto si uopste skidao sistem koji radi?
evo ti jedan savet:
pre nego sto se odlucis na takav korak, informisi se malo o potencijalnim problemima na novom sistemu i obezbedi dokumentaciju sa resenjima i /ili zakrpe, drajvere, potrebne programe i pakete. malo istrazivanja nece da ti skodi. bar znas sta mozes da ocekujes. 😉ja uglavnom radim upgrade sistema i pre toga se informisem o eventualnim problemima sa npr. modemom, grafickom, pojedinim aplikacijama i sl.
23. август 2005. у 10:12 am #33237stefanjo
УчесникProbleme sa modemom sam resio jos me samo interesuje kako da instaliram pakete skinute sa livne jer sistem pokazuje da ne moze da instalira u direktorijum /usr/src/redhat/SOURCES.Da li je to zbog toga sto nemam instaliran kernel sources i neznam gde da ga nadjem za Fedoru 4.
23. август 2005. у 10:18 am #33238kmilos
Учесник?!?!
Ti to izgleda pokušavaš da instaliraš neki source RPM? Zašto? Da nisi možda skinuo pogrešni, zar ne želiš možda binarni RPM?Pošto si osposobio modem, pogledaj ovu novu temu koju sam malopre postavio o instaliranju softvera na Fedoru da bi provalio kako se ispravno koristi Livna.org i ostale riznice kroz yum.
23. август 2005. у 9:54 pm #33239doctorX
УчесникDa ne bih otvarao novu temu jel zna neko od vas gde mogu da skinem Kernel Source za Fedoru 4.
23. август 2005. у 9:58 pm #332404. септембар 2005. у 2:30 pm #33241Azraell
УчесникAko umes da kompajliras kernel, tamo mozes da podesis da Fedora vidi NTFS diskove. S obzirom da je Fedora izdanje Red Hat-a, iskljucen je NTFS u kernelu, nema MP3 podrsku, divx podrsku, odnosno, sve sto se placa ili je ilegalno koristiti, oni su iskljucili, ali se ipak moze ukljuciti jednim dosadnim kompajliranjem. Poz. MP3 i divx nije u kernelu, vec ti trebaju datoteke, imas na disku sa sajta LP13DVD oznaka.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.