Početak › Forumi › Linuks distribucije › Fedora, Red Hat,… › Fedora Core 6 na HP nx7300
- This topic has 15 odgovora, 4 glasa, and was last updated 18 years, 1 months ranije by
nucleuswizard.
-
AutorČlanci
-
3. maj 2007. u 11:02 am #54236
Moneo
UčesnikPomenuto linkovanje koje treba dodati u rc.local je potrebno pre svega zbog raznih network monitora koji kao sto rece velial uglavnom traze uredjaj na /dev/modem ili /dev/modem0
Konkretno zbog recimo modem light apleta koji nece funkcionisati bez ovog linkovanja,a ja licno bez njega i monitoringa konekcije ne mogu da zivim ::)
Posto koristis soft modem ne bi bilo lose da taj /dev/ttySL0 linkujes na /dev/modem i /dev/modem0
Zatim treba da odes u network manager i on bi trebao da nadje tvoj modem(imas opciju da ga potrazi)kao /dev/modem,naravno pod uslovom da si isti pravilno podesio,i podesis konekciju
Najbolje od svega je sto ne moras da se bakces uopste za wvdial-om 😉
Isto tako mozes da probas i odlicni chestnut dialer http://chestnut-dialer.sourceforge.net/ ,a ako koristis KDE tu je kppp 😉3. maj 2007. u 12:11 pm #54237nucleuswizard
UčesnikSve sam uradio kako ste rekli ali i dalje mi se javlja sledeci problem.Posto moram da kereiram port komandom
/usr/sbin/slmodemd -c BULGARIA –alsa hw:0,6
onda se ispise sledece:
SmartLink Soft Modem: version 2.9.11 Mar 30 2006 00:30:39
symbolic link `/dev/ttySL0′ -> `/dev/pts/3′ created.
modem `hw:0,6′ created. TTY is `/dev/pts/3′
Modem device: `/dev/ttySL0′Sada pokrenem Network Managera i on bez problema nadje modem,zatim sam otisao u wvdial.conf izmenio sto je trebalo i sacuvao.Kada na Network Manageru sada ukljucim Activate on samo otvori prozor i nista ne radi ali za to vreme u terminalu gde je upisana komanda
SmartLink Soft Modem: version 2.9.11 Mar 30 2006 00:30:39
symbolic link `/dev/ttySL0′ -> `/dev/pts/3′ created.
modem `hw:0,6′ created. TTY is `/dev/pts/3′
Modem device: `/dev/ttySL0′izlazi sledeca greska(u Network manager idalje stoji otvoren prozor)
error: cannot setup hw params for playback: Invalid argument
error: cannot setup hw params for playback: Invalid argumentKada odradim komandu aplay -l ono izbacuje sledece:
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Intel [HDA Intel], device 0: AD198x Analog [AD198x Analog]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: Intel [HDA Intel], device 6: Si3054 Modem [Si3054 Modem]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #04. maj 2007. u 9:40 am #54238kmilos
UčesnikIzgleda da još postoje problemi sa hradverom zbog ove greške. Pokušaj da iskopaš još detalja iz /var/log/messages možda…
Evo nekoliko predloga i pitanja:
Da nisi isntalirao 64-bitnu verziju FC6? 32-bitni drajveri su još uvek malo pouzdaniji…
Da li si proverio i sredio probleme oko i586 i i686 kernela kao što je opisano na linku koji sam ti ostavio?
Probaj da ažuriraš kernel (obavezno i686) i alsa pakete pa probaj opet.
4. maj 2007. u 8:11 pm #54239nucleuswizard
UčesnikNe verzija je 32-bitna i sve sam aruzirao kao i i686 a ono sto mi se ispisuje u /var/log/messages kada pokrenem sledecu komandu
/usr/sbin/slmodemd -c BULGARIA –alsa hw:0,6
je:
Resolved address “xml:readonly:/etc/gconf/gconf.xml.mandatory” to a read-only configuration source at position 0
May 4 22:06:11 localhost gconfd (root-3198): Resolved address “xml:readwrite:/root/.gconf” to a writable configuration source at position 1
May 4 22:06:11 localhost gconfd (root-3198): Resolved address “xml:readonly:/etc/gconf/gconf.xml.defaults” to a read-only configuration source at position 2
May 4 22:06:24 localhost firmware_helper[3212]: Loading of /lib/firmware/bcm43xx_microcode5.fw for (unknown) driver failed: No such file or directory
May 4 22:06:24 localhost kernel: bcm43xx: Error: Microcode “bcm43xx_microcode5.fw” not available or load failed.
May 4 22:06:24 localhost kernel: bcm43xx: core_up for active 802.11 core failed (-2)
May 4 22:06:26 localhost NetworkManager: nm_device_802_11_wireless_scan (): could not trigger wireless scan on device __tmp1804289383: No such device5. maj 2007. u 12:46 pm #54240kmilos
UčesnikOvo u /var/log/messages je nešto drugo, ali nema veze… Malo sam guglao, i izgleda da dosta ljudi ima ovih problema sa slmodemd-om i snd_hda_intel hardverom kao i ti, i valjda ljudi koji pišu slmodemd i snd_hda_intel već rade na tome. Mislim da je najbolje da nastaviš diskusiju na onoj http://linmodems.technion.ac.il/ listi sa tačnim opisom ove greške… Vidi npr. http://linmodems.technion.ac.il/bigarch/archive-seventh/msg00671.html i http://linmodems.technion.ac.il/bigarch/archive-seventh/msg00914.html
Znači, moraćeš da sačekaš malo dok se stvari ne poprave u snd_hda_intel drajveru kod ALSA-e…
5. maj 2007. u 4:36 pm #54241nucleuswizard
UčesnikHvala svima na ovako iscrpnim odgovorima O0 ipak cu morati da sacekam,kako rece Milosk, da stvari poprave u snd_hda_intel drajveru kod ALSA-e.Pozdrav svima i jos jednom hvala
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.