Početak › Forumi › Linuks distribucije › Fedora, Red Hat,… › Fedora Core 5 + wireless
- This topic has 7 odgovora, 4 glasa, and was last updated 20 years, 3 months ranije by
maddox.
-
AutorČlanci
-
7. jun 2006. u 10:20 pm #7460
cyber_brain_mfkg
Učesniksituacija je sledeca:
uzeo sam ap i antenu pa se preko mreze kacim na ap!
medjutim ne znam kako da podesim pppoe!!!(i mrezu uopste)
skorije sam presao sa SuSE-a na fedoru tako da mi je potrebna mala pomoc!!!!na forumu nista korisno – ili ja nisam nasao!
hvala svima unapred!!!!!
8. jun 2006. u 4:21 am #44971tomaja
Glavni majstorsituacija je sledeca:
uzeo sam ap i antenu pa se preko mreze kacim na ap!
medjutim ne znam kako da podesim pppoe!!!(i mrezu uopste)
skorije sam presao sa SuSE-a na fedoru tako da mi je potrebna mala pomoc!!!!na forumu nista korisno – ili ja nisam nasao!
hvala svima unapred!!!!!
Ne znam za Fedoru, ali na Mandrivi se kreira adsl over ethernet konekcija a konektujes se preko pppoe,
tacnije kao root pokrenes [code]tkpppoe[/code] sto je ustvati graficki frontend za pppoe, i podesis konekciju sa parametrima koje si dobio od provajderalinux4life
9. jun 2006. u 9:49 am #44972cyber_brain_mfkg
Učesnikpazi znam sta mi je ciniti ali jednostavno nece!!!
treba da podesim da mi pppoe ide na lan karticu(eth0) ali onaj file u /etc/ppp/pppoe-options je pazan!!!
kada ponovo pokusham da instaliram rpm za pppoe kaze da paket vec postoji!!!
probao sam skoro sve!
ne mogu rucno da ga editujem zato sto je prazan a tkpppoe-kaze da nema komandu(iz su moda)ne znam kako da reinstaliram ovaj paket zato sto mi gui za add/remove app izbacuje neku gresku!!!
eventualno recite mi na kojoj distribuciji GNU/Linuxa ovo vec provereno radi pa de je pojurim na netu!!!!
i josh nesto:
poceo sam da skinem debian r3
na ftp-u je pisalo da je velicina iso file-a oko 4.GB ali kada sam poceo da skidam izbacio je za prvi iso oko 350 MB a za disk 2 oko 127 MB.
gde da skinem pune verzije oba dvd -ja???ajde ljudi pomagajte – ne mogu vishe u win-2000 na net!!! ubishe me spyware-ovi i virusi!!!!
a firewall mi bash smanjuje protok!!!!HVALA UNAPRED!!! – svi saveti su dobrodoshli!!!
9. jun 2006. u 11:17 pm #44973kmilos
UčesnikPokušaj da pokreneš “adsl-setup” kao root ponovo…
Usput, čisto da budemo 100% sigurni, koristiš “su -“, a ne samo “su”?
10. jun 2006. u 1:42 am #44974cyber_brain_mfkg
Učesnikeureka! sta mislite sa kog os-a vam saljem ovaj post???? pa narvno sa Fedore 5!!!!
hvala momci puno!!! nisam znao komandu za podesavanje adsl-a (a i nisam znao da adsl koristi pppoe)!
da samo znate kako radi!!! ne moze da pridje windowsu!!!
HVALA SVIMA JOSH JEDNOM!!!!sada mogu normalno da radim!!!
samo imam josh par pitanja u vezi samog OS-a!
kako da namestim da mi fedora vidi reiserfs(zaostavstina od SuSE-a) i ntfs(moram da ostavim win zbog burazera)(ako uopste moze da pise i cita po ntfs-u)
pozzz
10. jun 2006. u 5:50 am #44975tomaja
Glavni majstorPa trebalo bi da edituješ /etc/fstab fajl i da ubaciš dve nove linije za svaku particiju ponaosob (raiserfs i ntfs) s tim da će ti za ntfs raditi samo čitanje dok će na raiserfs-u biti rw mod
linux4life
10. jun 2006. u 9:00 am #44976kmilos
UčesnikPa trebalo bi da edituješ /etc/fstab fajl i da ubaciš dve nove linije za svaku particiju ponaosob (raiserfs i ntfs) s tim da će ti za ntfs raditi samo čitanje dok će na raiserfs-u biti rw mod
S tim da Fedora nema kernel modul za ntfs podrazumevano uključen, moraš ga dodati naknadno. Molim te pročešljaj Fedora forum, o ovome sam već pisao više puta.
11. jun 2006. u 3:48 pm #44977maddox
UčesnikPre ovoga obavezno uradi update kernela zbog nvidia drivera, jer ako odmah instaliras podrsku za ntfs posle upgrade sistema ces morati ponovo da updatujes. Ja sam bio tako pogresio 🙂
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.