Može i tako, ali još bolje je odraditi instalaciju drajvera kako je to zamišljeno:
– Otkud ti je modul završio u /lib/modules/(kernelversion)/kernel/drivers/net/wireless/? Ako si ga tamo ručno iskopirao, ukloni ga…
– Posle make treba odraditi “make install” koji ti lepo smesti modul gde treba i ubaci odgovarajuće stavke u /etc/modprobe.conf i pokrene “depmod -a”; nakon toga možeš eventualno da odradiš “modprobe rt2570”, a posle restarta nećeš morati ništa da intervenišeš…
E da, evo pokušao sam da kompiliram kod mene, i ako je za utehu, nikakva krpljenja izvornog koda nisu potrebna na ažuriranom 2.6.16-1.2080_FC5 kernelu.
I još nešto, nije dobra ideja da izvorni kod raspakuješ u /lib/modules/…, uvek ga raspakuj u svoj lični dir, jer kao što rekoh, “make install” će da odradi svoje i smesti kompiliran modul gde treba u /lib/modules…
Problem je sto nisam ubacio stavke u modules.conf!
evo updejtovao kernel u 2.6.16-1.2080_FC5 jos da skinem kernel devel pa ponovo da instaliram!
kako da iz boot-a maknem stari kernel 2.15?da mi ne stoje dva kernela??
I imam problem sa konekcijom jer ponekad zna zabudali znachi neche da otvara stranice(download pana na 1KB ili ga nema uopste) ali kad radim update preko yum-a sve radi normalno(download 9-10KB)! gasio sam firewall ali nista. Sto je problem?
p.s. meni bi bilo za utjehu da nisam morao da mijenjam izvorni kod i trazim u cemu je problem…:)
da ne otvaram novi topic …
javio mi se problem sa Xchat-om!kad ochu da ga startujem iz appication samo se upali na blic i iskljuchi a kad probam preko conzole ovo mi javi “Segmentation fault” , probao sam da ga izbrishem pa ponovo instaliram ali isti problem ! zna li ko sto se desava??