Početak › Forumi › Linuks distribucije › Fedora, Red Hat,… › Fedora Core 5 — pomoc za izbor distroa
- This topic has 15 odgovora, 8 glasova, and was last updated 20 years, 1 month ranije by
space-cadet.
-
AutorČlanci
-
14. jul 2006. u 2:34 pm #45789
RiSK
UčesnikNije ni jedno ni drugo. Uglavnom, sredio sam to. Ali me je zabrinulo 🙂
p0zz
14. jul 2006. u 2:59 pm #45790Moneo
Učesnik@cyber_brain_mfkg
Haha-dobar si…..
Fedora jeste i brza i bolja nego SuSE-pogotovu sto imas spreman yum za upotrebu,a novi repoi se dodaju(npr. Livna i Fresh RPMs)instaliranjem RPM-ova od po 10-ak kb….
Ima bug-ova priznajem,ali nije toliko strasno-imam utisak da su to bug-ovi koji proizilaze iz Gnome 2.14….
Sto se tice Fedore,cak se podrazumeva,da kada se ona lepo instalira,da treba odraditi jedan yum update za upgrade celog sistema i kernela-pa da vidim onda kako ce se nesto zakucati….
No posto mi zivimo u buvari gde 99% ljudi ima dial-up to je teze izvodljivo….Sto se tice gasenja X-to je do gdm-a(pojavi ce crni ekran umesto login-a kada uradis crt+alt+backspace),jer mi se isto desavalo i na drugim distroima koji koriste Gnome
Recimo,kada se koristi kdm i KDE takvih problema nema-objasnjenja uvek ima….14. jul 2006. u 4:32 pm #45791cyber_brain_mfkg
Učesnik@Seleuk
😉
Fedora5 je za sada jedini distro koji je zadovoljio moje potrebe(skoro u potpunosti)…probacu josh neke od distroa pa ako se neki pokaze kao bolji(po mom subjektivnom mishljenju i za moje potrebe) onda cu da ostavim njega do tada … ZIVELA FC5 i yum(ex)!!!!
😀
15. jul 2006. u 9:41 am #45792velial
UčesnikSto se tice gasenja X-to je do gdm-a(pojavi ce crni ekran umesto login-a kada uradis crt+alt+backspace),jer mi se isto desavalo i na drugim distroima koji koriste Gnome
Recimo,kada se koristi kdm i KDE takvih problema nema-objasnjenja uvek ima….Crn ekran mesto lopgin-a nije cudan ako imas ATI-a (sa 3D drajverima naravno).Meni se to uvek desi kad palim masinu. Stisnes ctrl+alt+f7 i pojavi se login.
16. jul 2006. u 4:46 pm #45793D3d4
Učesniksve nekako i da me ne iznenadi… Ali yum… A sto se tice stabilnosti… Pa skinuo sam 4 repositorie i udario yum update… 😀 oko 4Gb i otishao u selo i naravno logovao sam output u terminalu… Niti jedan jedini error… 😀 Sve skinuto i instalirano za 2 dana – mozda i brze, nisam bio tu. 😉
Odusevila me Fedora. I dalje me odusevljava…
Takodje sam iskusio probleme sa zvukom, ali sam ih brzo sredio jer su bili konfiguracione prirode.
Jedina zamerka je to sto po defaultu nema podrsku za mp3 u xmms… Ali cim instalirate: yum install xmms i nece da omane 😉
A napisao sam script za web star modem koji sam dobio od SBB za 30 sekundi:
[code]DEVICE=eth0
BOOTPROTO=dhcp
TYPE=auto
ONBOOT=yes[/code]
Jednostavnije ne moze… 😀 dhcp rules! 😀16. jul 2006. u 5:25 pm #45794space-cadet
UčesnikMozda resenje za ljude sa dial-up konekcijom i dvd citacem:
Fedora Re-Spin
http://fedoraunity.org/news-archives/unity-respin5-20060523/skinite kod prijatelja (koji ima kabel ili ADSL) instalaciju Fedore 5 na DVD disku sa najsvezijim verzijama paketa.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.