Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Fedora, Red Hat,… › fedora 5 tv i particije
- This topic has 8 одговора, 3 гласа, and was last updated 18 years, 2 months раније by darko milenkovic.
-
АуторЧланци
-
11. октобар 2006. у 5:47 pm #7916darko milenkovicУчесник
Presao sam sa suse-a na fedoru.Da probamo i to!Pitanje koje me muci:gde da kofigurisem i detektujem tv kartu(u suse yast/hardwar5e/tv card) i zasto newidim windows i linux particije
instalirao sam kmod-ntfs,dodao u fstab /dev/hda5 /media/c ntfs user,exec,noauto,ro,umask=0222 0 0
pa onda u konzoli
/dev/hda1 /mnt/windows ntfs ro,umask=0222,uid=500,gid=500 0 0
bash: /dev/hda1: Permission denied-rezultat?
Sta treba dodat u fstab za linux particije?11. октобар 2006. у 6:31 pm #48687kmilosУчесникZa TV kartu koliko znam ne postoji neki GUI alat u fedorai, moraćeš ručno, javiće se već neko sa detaljima, ja je nemam.
Što se NTFS particja tiče, stvarno je prežvakana tema, molim te koristi pretraživanje foruma pa se javi sa preciznim pitanjem.
Je l’ montiraš /dev/hda5 ili /dev/hda1? Je l’ u /media/c ili /mnt/windows (manje je preporučljivo montirati u /mnt, u principu bi sve trebalo da ide u /media)? Je l’ postoji /media/c? Je l’ radiš kao root? Što montiraš u konzoli ako si već ubacio u /etc/fstab?… Stvarno ne bi trebalo neko da ti čupa ovakve detalje, postavi uvek precizno pitanje…
Pročitaj
http://wiki.linux-ntfs.org/doku.php?id=ntfs-en#can_i_mount_an_ntfs_volume
http://www.fedorafaq.org/
http://branejovanovic.com/dokumenti/smart_questions/smart-questions.sr_latn.html11. октобар 2006. у 6:37 pm #48688velialУчесникkod mene je ovako
[code]/dev/sda1 /media/c ntfs umask=0,nls=utf8,ro 0 0[/code]
A pre toga mislim da treba da kreiras /mecia/c direktorijum.
pogledaj
http://www.linuxo.net/index.php?option=com_smf&Itemid=70&topic=5972.15
sto se tice tv karte moras biti malo precizniji koja je to karta u pitanju i koji modul koristi.12. октобар 2006. у 10:51 am #48689darko milenkovicУчесникTV karta je kworld vstream,modul saa7134(tako je bilo na suse),card=65 tuner=54,dmesg je vidi kao saa7133
Imao sam problem sa radiom i u suse 10.1,a i sad vidim da u /dev ne postoji radio ili radio0-valjda bi tako trebalo da bude.video,vb0 ivideo0 ima.12. октобар 2006. у 11:02 am #48690kmilosУчесникMalo guglanja, je l’ imaš u dmesg-u nešto kao
saa7134[0]: registered device radio0
12. октобар 2006. у 7:35 pm #48691darko milenkovicУчесникSredjeno!U /etc/modprobe.conf dodati na kraju:
[code]
options saa7134 card=65 tuner=54[/code]15. октобар 2006. у 4:12 pm #48692darko milenkovicУчесникEvo ako nekom zatreba pomoc za mount-ovanje particija kako sam ja to sredio.Imam 2 hd(da bi znali oni koji neznaju nista).Prvi hda i drugi hdb.Prvo napraviti fasciklu na mjestu gdje se zeli muntovati particija i dodjeliti im imena-ja sam stavio u korijeni direktorijum(My compiuter/file sistem) sa pocetnim slovom w da bi bile zadnje u redu(wsuse).Da napomenem da imam vise oper. sistema windows,suse(/ i home kao dvije particije,ubuntu).Dodati u etc/fstab sljedece
/dev/hda1 /windows-c ntfs user,exec,auto,ro,umask=0222 0 0
/dev/hda5 /windows-d ntfs user,exec,auto,ro,umask=0222 0 0
/dev/hda7 /wsuse reiserfs defaults 0 2
/dev/hda6 /whomesuse reiserfs defaults 0 2
/dev/hdb1 /wubuntu ext3 defaults 0 2
Znaci npr hda6 particiju mount-uje u fasciklu whoumesuse koja se nalazi u /(root)direktorijumu.I ovako se sve mount-uje automatski pri podizanju sistema.15. октобар 2006. у 5:49 pm #48693kmilosУчесникOdlično je što si uspeo da namestiš, ali ne treba savetovati početnike da montiraju sisteme u korenski / root direktorijum. Tačke (direktorijume) monrtiranja treba napraviti pod /media radi lakšeg održavanja sistema datoteka.
17. новембар 2006. у 11:27 pm #48694darko milenkovicУчесникTV-e radi.Al sad pkusavam da podesim daljinski.Koristim tvtime pa ako je neko sa njim radio mozda bi mogao da mi ostavi lirc.conf.Ja lutah po raznim sajtovima i javlja mi se sledeci problem dmesg mi daje :lirc_gpio (-1): could not get card type;
modprobe lirc_gpio daje Error inserting lirc_gpio (/lib/modules/2.6.18-1.2200.fc5/updates/drivers/lirc/lirc_gpio.ko): Invalid request codemodprobe lirc_dev je uredu
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.