Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Fantomski kernel
- This topic has 3 odgovora, 3 glasa, and was last updated 18 years, 10 months ranije by
Off-Topic.
-
AutorČlanci
-
8. februara 2005. u 12:42 am #4811
Duffman
UčesnikOvo jos nigde nisam cuo. Prilikom (re)instalacije Mandrake 10.0 je koristio kernel 2.6 (i podizao se iz Lilo preko stavke linux), takodje sam instalirao neke modemske drajvere za koje treba kernel 2.4.25… Pod 2.6. wine radi dok pod 2.4. nece ni da mrdne. Ali jednom sam upalio racunar da instaliram neki program preko wine, nakon logovanja iz lila on mi prijavljuje da je sada 2.4. kernel tamo gde je prethodno bio 2.6. 😕 (preko configure your desktop sam video sam verziju kernela). Secam sam poslednje sto sam radio, (pre nego sto se kernel 2.4. odomacio tamo gde bi trebao da bude 2.6 ) jeste da sam stavio da wine pokrene neku tamo aplikcaiju, onda sam ostavio kompjuter neko vreme ugasen, i ponovo ga upalio i da zateknem odomacenu 2.4. verziju. Sta je razlog ovoj promeni u boot-ovanju. Da li se moze prepraviti Lilo da se pokrene 2.6. kernel (koji je naravno instaliran)?
8. februara 2005. u 2:28 am #24680Bryce
UčesnikTrebalo bi da može. Jedino treba da mu dodaš novu stavku u kontrolnom centru sa putanjom do 2.6 jezgra.
Njegove postavke za butovanje nemoj da diraš, jer ako ne navedeš dobru putanju sistem neće moći da se butuje.
8. februara 2005. u 9:41 am #24681Duffman
UčesnikA kako da nadjem putanju do 2.6 kernela?
8. februara 2005. u 4:58 pm #24682Off-Topic
UčesnikDa ti nije kojim slucajem pre instalacije 2.4 kernela /usr/src/linux bio linkovan na linux-2.6.x.mdk????
Probaj sa mkinitrd ali iz /lib/modules direktorijuma, neshto kao,
mkinitrd /boot/initrd2.6.img 2.6xx/
/lib/modules/2.6.x.mdk/build direktorijum mora da vodi do /usr/src/linux-2.6.x.mdk
pa mu onda taj initrd postavi u lilo
verujem da ti je tu negde u boot-u i bzImage ili ti vmlinuz na 2.6xx
ili jednostavno pogledaj datume svih initrd, pa ako se secas od kog je datuma taj sa 2.6 onda nemas problema.BTW
kako se kheader snalazi sa 2.6 i 2.4 u globalnim opscijama na lilo-u i dali i kako mogu da ga napravim ako vec bootam kernel na silu, doduse sve mi radi ali bih na moj MDK9.1 da postavim 2.4.28, pa reko da ne bude problema, jer jos uvek vuche link sa headera za 2.4.21-13, a radi sa 2.4.22-10??? -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.