Ma jok… pusti… ceo sam sistem vratio na stable branch, ukljucujuci i downgrade kde-a sa 3.4.2 na 3.4.1 i sve je sjajno sljakalo nedeljama dok nisam pozeleo da vratim i gcc sa 3.4.4 na 3.3.6 – zasto sam to radio? Ko ce ga znati 🙂
Vratio sam bekap i posle tri dana jebade i kompajliranja koje je trajalo ukupno 16 sati i downloada oko 300 mega updateovanih paketa, opet imam sistem koji radi kao nekada (sa izuzetkom webmaila, ali nije mi frka za njega – mrzi me sad 🙂 ) Jedino je zena izgubila dva maila koji su pre vracanja bekapa cekali u /var/mail/ 🙂
Inace sam imao i havariju sa najnovijim bekapom, pa sam morao da vracam nedelju dana stariji – na novom je vrisnula var particija, pa sam onda izgresio i izmesao stari env sa novim, pa stari var sa novim… i bio mnogo srecan kada sam video da imam i konfiguraciju webmaila i tpop3d-a i snmp-a… onda sam probao emerge… skinuo paket koji je trebalo… kompajlirao ga… instalirao… i krenuo da DEINSTALIRA sve ostalo na sistemu 🙂 Naravno da za to vreme nisam bio u sobi i kada sam se vratio iz klonje, vidim da je skinuo ceo KDE i da je stigao do pola skidanja X-a 🙂
I eto… tri dana zabave 🙂