Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Face off
- This topic has 17 одговора, 10 гласова, and was last updated 20 years, 1 month раније by
BrokeBody.
-
АуторЧланци
-
20. јул 2006. у 1:32 pm #46213
popeye
Главни мајсторNe znam dok ne pregledam logove, skinucu ih sada, pa pregledati kod kuce.
20. јул 2006. у 2:26 pm #46214maddox
Учесник
@maddox: Blah! A nije uspeo da stavi ni neku fancy sličicu 🙂Ma neka cava 100%. Cak je i nepismen 🙂
21. јул 2006. у 12:36 am #46215popeye
Главни мајсторInteresantno.
Još uvek čitam statistike (servage ne daje logove), ali mislim da je u pitanju crv, koji se širi preko mosta za SMF. Izgleda da se ekspresno pojavio, jer koliko vidim, francuski FrSIRT je izdao advisory za to 18. jula, a već sutra je crv stigao do nas.
21. јул 2006. у 9:09 am #46216linuxoid
Учесникgde ulazi crv? Mislim gde je propust, u nekom programu?
Objasnite mi da budem obaveshten!
🙂
Ne stvarno, shta se deshava… poklonite malo paznje onima koji su
ne upuc’eni (u ovom sluchaju meni)21. јул 2006. у 1:44 pm #46217marelli
УчесникNe secam se da li sam bio 19.jula na linuxo.net-u ali nisam primetio da nesto ne sljaka,kad danas odem na linuxserbia.com vidim “Uhakovan linuxo.org”.Jel zna neko o cemu se radi?
E taj Thehacker jako MUDO neko.Izgleda nije znao ni da defejsuje kako treba.Samo obris’o …Za one koji nisu imali prilike da vide “majstora” na delu!:
http://www.poluga.org/images/sch1.png21. јул 2006. у 5:43 pm #46218Nightweaver
УчесникAjd nek neko zatvori ovu temu, molim vas. Sve vise pocinje da lici na nesrecni Deface forum na [ES].:) Nije vazno ko je to uradio niti da li je znao kako da uradi dface ili ne..vazno je da je uradio i da negde u kodu postoji problem. Vrlo je verovatno da je to bridge za SMF koji odavno pravi probleme ljudima. I lako je sad prozivati lika koji je to uradio i nazivati ga kojekakvim imenima..pretpostavljam da to stize od ljudi koji su toliko pro da je hakovanje servera zezanje pa ako neko ne odradi posao do kraja on je to sto ste rekli da jeste? To sto je neko provalio rupu na serveru svaka cast njemu…to sto je uradio sto je uradio..lose ali tako to ide kad su glave mlade i usijane. Nije trebalo ali sta je tu je. A znajuci takve likove iskulirao bih sa prozivanjem jer da sam ja on sad bih pocistio ne samo sajt nego server uzduz i popreko. Chill out ljudi…
21. јул 2006. у 6:10 pm #46219popeye
Главни мајсторDobro, koga interesuje šta i kako se desilo, na osnovu podataka koje mogu da vidim:
Definitivno je bio most za SMF. Sumnjao sam na crva jer se pokušavalo sa većeg broja servera, ali moguće je i da nije jer je pokušana instalacija različitih trojanaca na sistem. Nemamo pristup serveru i sistemskim logovima za više podataka – to je za Servage tim da ispita da li je na sistemu ostalo šta.
Ubuduće treba uvesti filtriranje nekih stringova, kao i pregledati kod dodataka za Joomlu pre instalacije.
21. јул 2006. у 7:05 pm #46220BrokeBody
УчесникAjd nek neko zatvori ovu temu, molim vas.
Ili je barem premestite, da ne stoji bas ovde.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.