Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › eyeOS, da li ste videli?
- This topic has 15 odgovora, 7 glasova, and was last updated 19 years, 1 month ranije by
burga.
-
AutorČlanci
-
29. jul 2007. u 8:26 am #57780
burga
Učesnik29. jul 2007. u 8:37 am #57781foxbunny
UčesnikSad mi pade na pamet. Da bi se koristili pomenuti web OSovi, potrebno je da covek poseduje browser na svom racunaru. To jest, mora da dize OS lokalno, pa tek onda na net, lalala. Ali s druge strane, u spravama sa veoma ogranicenim resursima kao sto su web telefoni (iPhone, i ona nova Nokia, na primer) ovo bi bilo idealno.
29. jul 2007. u 9:03 am #57782Anonimni
GostBlah, k’o sto imaju amaroK live, geexbox, ne vidim sto ne bi mogli da naprave i firefox live 😀
29. jul 2007. u 10:18 am #57783foxbunny
UčesnikBlah, k’o sto imaju amaroK live, geexbox, ne vidim sto ne bi mogli da naprave i firefox live 😀
Palo mi je i to na pamet, ali ono, imas, na primer, Grafpup, koji je potpuno prenosiv, ukljucujuci i konfiguraciju, fajlove, sve zivo. Nosis sa sobom jedan mini CD i flash od 4 GB i imas skoro sve sa sobom i ne treba ti brz Net. Cemu onda web OS? Mislim, ako vec imas sa cega da dizes taj LiveCD, onda bi mogao i da koristis tu masinu, a ne da sa nje podizes tamo neki OS na Netu, zar ne?
S druge strane, za stvarno ogranicene sprave tipa web phone, inetrnet tablet, blah blah, bi stvarno imale koristi od takvog OSa. Ja, na zalost, nemam takvu spravu i necu je imati jos dugo. :-
29. jul 2007. u 2:02 pm #57784RiSK
UčesnikZanimljivo, ali se sad svi nakako okrecu mrezi.
Dobili smo alate za obradu fotografija, zatim tekst procesor i spreadsheet program, onda web-aplikaciju za chat sa svim zivim IM protokolima, sada i ceo OS.
Gde ce da se zavrsi, nemam pojma, ali je definitivno da se ljudi sve vise odvajaju od desktopa i svoje stvatri zavrsavaju na mrezi. Izgleda da je Google bio u pravu kada je pre par godina rekao da ce AJAX biti buducnost 😉E, sad, kakva je svrha web operativnos sistema… Nemam pojma. U svakom slucaju, lepo je sto se neko setio toga 😉 Je l to cudo pod GPL? Nemoj sad da pokrecem projekat slobodnog web operativnog sistema! 😀
29. jul 2007. u 2:35 pm #57785burga
UčesnikTo jedino može da koristi ljudima koji često menjaju računare, pa da uvek mogu da svoje podatke imaju negde sa sobom. Mada, ja ako baš moram da imam neke podatke negde gde nemam svoj komp, prosto to prikačim na neki draft mejl recimo u guglu i ruskim servisima za džabe poštu.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.