Da li je neko mozda imao neka iskustva sa pustanjem vise audio fajlova odjenom na etch-u? Otvorim xmms, i recemo mplayer (ili bilo koji movie player) i jedan nece biti u mogucnosti da pusta zvuk. Koristim u obe aplikacije alsu koja dolazi sa etch-om. Interesuje da li je vezano za Debian, ili je u pitanju driver za intel i8x0 chipset? Na netu sam nasao da sa verzijom alsa-e koja dolazi sa etchom bi trebalo da ide ok, ali kod mene ne radi.
Probao sve navedeno, ne vredi. Alsa podesena i u mplayer-u, i u xmms-u i u audacious-u. Probao sam bilo koja od ova tri programa da mi pustaju zvuk u isto vreme, i uvek ista prica, jedan ne moze da pusti svuk uz poruku o gresci(ona standardna poruka, nisam je zapamtio). Mislim da je problem mozda u i8x0 driver-u za zvucnu karticu, ali nisam siguran?
Kada smo kod simultanog pustanja vise audio fajlova – da li neki Player u Linuxu moze da “Svira” tj. reprodukuje fajlu unazad? Ja sam imao pozitivnog iskustva sa simultanim pustanjem ( i reprodukovanjem unazad ) vise fajlova – doduse u BeOS-u – njegov Player SoundPlay. Interesuje me za Linux – ima li ista slicno? ::)
Nije bas audio player, i nije bas da pusta unazad, ali mozda ti moze pomoci audacity. To je program za obradu zvuka, nalik Sound Forge-u ili Audition-u, i moze da invertuje fajl, tako da pusta od poslednjeg ka prvom semplu.
Doticni ( SoundPlay ) je klasican Audio Player-reprodukuje oko 15 audio formata pa ljubitelji npr. Black Sabbath mogu da slusaju djavolje poruke koje su oni u svojim pesmama ubacivali – snimljene unazad! >:D