Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Eric S. Raymond napušta Fedoru i prelazi na Ubuntu
- This topic has 10 одговора, 3 гласа, and was last updated 19 years, 6 months раније by
BrokeBody.
-
АуторЧланци
-
24. фебруар 2007. у 8:41 pm #8390
BrokeBody
УчесникSreda, 21. februar 2007. (01:33 PM GMT)
Posle trinaest godina, kao lojalan Red Hat i Fedora korisnik, danas sam dostigao svoju granicu, kada me je pokušaj u ažuriranju jednog (1) paketa bacio u jurnjavu zavisnosti koja je trajala četiri sata, i gde je na kraju pokušaj proučavanja konflikta oko trivijalnog fajla učinio moj sistem neupotrebljivim.
Obližnji uzroci ovog neuspeha su, (1) nedovoljno održavanje repozitorijuma, čineći moje netrivijalno ažuriranje ka izvesnom pronalasku neuspelih zavisnosti, i (2) činjenica da rpm nije statički linkovan – tako da je moguće da nehotice ukloni zajedničku biblioteku od koje zavisi i da se nepopravljivo zezne.
Ali osnovni problemi su mnogo dublji…
Ostatak pisma pročitajte ovde
24. фебруар 2007. у 8:41 pm #52778BrokeBody
УчесникHvala za sve što je učinio do sada, ali me nervira što misli da se sad tu nešto raszlikuje od bilo koga, pa je morao na brdo sajtova da okači svoje javno pismo, koje govori o tome kako on menja distribuciju. E jedva čekam da stavim Fedoru 7 na mašinu!
24. фебруар 2007. у 9:04 pm #52779Sioux
УчесникNe radi link.
24. фебруар 2007. у 9:06 pm #52780BrokeBody
УчесникSad sam kliknuo, i meni radi.
24. фебруар 2007. у 9:25 pm #52781Sioux
УчесникMora da veza nije bila u redu, sve je OK.
25. фебруар 2007. у 12:36 am #52782Moneo
УчесникDa-video sam ovu glupost(mozda i preblaga rec) >:(
Za svo ovo vreme koriscenja Fedore yum radi savrseno,a dep-ovi se besprekorno razresavaju
Uklanjao sam ceo Gnome,KDE i jos kojecega,preko yumex-a i sve radi perfektno ^-^
Ima mozda par sitnica koje smetaju,ali Fedora je jedan vrlo vrlo dobar distro
U prevodu-mnogo sere ovaj covek:D25. фебруар 2007. у 12:37 am #52783BrokeBody
УчесникKo zna šta mu se desilo. Možda bila neka žešća trauma s tim fajlom 🙂
25. фебруар 2007. у 12:55 am #52784Moneo
УчесникJadan on-on spada u onih 0,001% ljudi koji su doziveli dep-hell u 2007-oj-jedan lepo “specijalitet” koji linux servira takvim retkim “srecnicima”
25. фебруар 2007. у 12:57 am #52785BrokeBody
УчесникKol’ko ja vidim, njemu se više ne sviđa ni politika Red Hat-a/Fedore.
25. фебруар 2007. у 1:09 am #52786Moneo
УчесникSve mu odjednom ne valja 😡
Pominje i kodeke i bakrace,a najveca odvala mu je da se Fedora zajednica smanjuje ili je to ceka u buducnosti
Je’s kako da ne-posle 5 i 6 Core izdanja Fedora obara rekodrde svoje popularnosti(cvrsto se drzi na 3 mestu distowatch-a sa tendecijom porasta),a rekao bi da sigurno grabi krupnim koracima napred..
Jos kad izdaje Core 7 te novi artwork i Gnome 2.18-ja mislim da to nece niko koristiti 🙂
Sto se tice samog yum-a-potpisujem da je to najbolji alat za pakete posle apt-a,a ubedljivo je najbolji kada je rpm u pitanju ^-^
Probao sam urpmi,yast,smart-bolji je yum 🙂 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.