Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Gentoo › emerge…paludis
- This topic has 15 одговора, 3 гласа, and was last updated 14 years, 10 months раније by
Puppet_Master.
-
АуторЧланци
-
8. мај 2010. у 6:52 pm #84227
DrLove73
УчесникProveri da li ti je root fajl sistem uopste writable, to bi mogao da bude razlog da nemas prava upisa i da nista ne mozes da menjas, pa i da parametri mreze ne mogu da se upisu na fajl sistem.
Otkucaj “mount” komandu pa vidi da li je “/” particija rw ili ro.
Inace to da nemas prava pristupa je samo moja pretpostavka, ne mora da znaci da to i jeste tako kod tebe.
8. мај 2010. у 7:19 pm #84228nomercy
УчесникImam prava… ne kontam ovo zasto nece nikako
sysresccd dragan # emerge -av networkmanager
emergelog(): [Errno 2] No such file or directory: ‘/var/log/emerge.log’
emergelog(): [Errno 2] No such file or directory: ‘/var/log/emerge.log’These are the packages that would be merged, in order:
Calculating dependencies… done!
!!! All ebuilds that could satisfy “=sys-fs/udev-146-r3” have been masked.
!!! One of the following masked packages is required to complete your request:
– sys-fs/udev-146-r3 (masked by: ~amd64 keyword)(dependency required by “sys-fs/lvm2-2.02.64” [ebuild])
(dependency required by “sys-fs/cryptsetup-1.0.6-r2” [ebuild])
(dependency required by “sys-apps/hal-0.5.13-r2” [ebuild])
(dependency required by “app-misc/hal-info-20090716” [ebuild])For more information, see the MASKED PACKAGES section in the emerge
man page or refer to the Gentoo Handbook.emergelog(): [Errno 2] No such file or directory: ‘/var/log/emerge.log’
emergelog(): [Errno 2] No such file or directory: ‘/var/log/emerge.log’
sysresccd dragan #/var je zasebna particija koja je mountovana naravno
8. мај 2010. у 8:03 pm #84229DrLove73
УчесникIskustvo mi kaze da zanemaris log fajl, nije on problem.
Problem je sa “masked packages” opcijom kod instalacije “udev-146-r3” paketa: http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml?part=3&chap=3#doc_chap3
Treba izgleda da zaobidjes taj paket (ili paket koji ga trazi) posto developeri smatraju da nije pametno koristiti (tu verziju?).
za detalje ces morati da vidis sa Gentoo zajednicom na njihovom forumu ili da navatas tog tvog prijatelja.
9. мај 2010. у 7:09 pm #84230Puppet_Master
УчесникPa da ti pravo kazem Gentoo sam dobio od prijatelja na HDD gde je naravno kod njega sve radilo.Znaci ja par dana mucim muku sa tim.
Nemam net u konzoli a ni u X-u,Cek jel to ista masina ili si samo hard izvukao i ubacio u drugu masinu
sta dobijes kada ukucas komandu ifconfig, da li imas eth0 ili tako nesto ?
btw. zaboravi na zezanje sa vremenom, najbitnije ti je da osposobih net, posle toga ce i sve ostalo lako da ide. A problem sa vremenom tesko da je kriv za problem internet-a.
Takodje gentoo.org je odlican sajt, imas detaljna upustva, odlican forum i ostalo, sve sto me je zezalo u Gentoo-u ili sam zeleo da znam i naucim sam tamo brzo i lako nasao.
15. мај 2010. у 7:08 pm #84231nomercy
УчесникNije me bilo neko vreme….ovako!
Internet sam osposobio, stavio preko chroot-a NetworkManager, kada udjem u X provo njega podignem i radi.
Moram i da odradim /etc/inid.d/net.eth0 > eth0
Tu mi je prijatelj pomogao preko SSH onoliko koliko je to moguce.
Sada se par dana patim sa Paludis, ne mogu da odradim update-
Ne mogu nista da instaliram.
Nije ista masina, kompatibilni jesmo ali on vozi AMD dok ja Intel, tu je sve prepravljeno sto je trebalo, imam X imam net, nesto me malo zeza nvidia al tu se jos nisam nesto bakcao.Kernel odradjen isto preko chroot-a i radi.
Sada mi je bitno da osposobim taj Paludis posto je na njega podeseno
19. мај 2010. у 9:01 pm #84232Puppet_Master
УчесникNije me bilo neko vreme….ovako!
Internet sam osposobio, stavio preko chroot-a NetworkManager, kada udjem u X provo njega podignem i radi.
Moram i da odradim /etc/inid.d/net.eth0 > eth0
Tu mi je prijatelj pomogao preko SSH onoliko koliko je to moguce.
Sada se par dana patim sa Paludis, ne mogu da odradim update-
Ne mogu nista da instaliram.
Nije ista masina, kompatibilni jesmo ali on vozi AMD dok ja Intel, tu je sve prepravljeno sto je trebalo, imam X imam net, nesto me malo zeza nvidia al tu se jos nisam nesto bakcao.Kernel odradjen isto preko chroot-a i radi.
Sada mi je bitno da osposobim taj Paludis posto je na njega podeseno
si odradio
emerge –sync
emerge –update –deep world
revdep-rebuildili nesto u tom fazonu, komande gore bi trebale da ti osveze bazu app i odrade komplet update sistema na najsvezije verzije
koju komandu kucas u sustini i sta dobijas kao odgovor ?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.