Početak › Forumi › Linuks distribucije › Slackware › Eksterni ISDN modem-PCBIT?
- This topic has 6 odgovora, 3 glasa, and was last updated 21 years, 4 months ranije by
ak-87.
-
AutorČlanci
-
23. april 2005. u 1:49 pm #5214
ak-87
UčesnikKad sam vidio da nema nista od aktiviranja isdn kartice pod linuxom,uzeo sam sam drugi(stari) modem,eksterni PCBIT,povezao na com1 port(ttyS0),podesio ga,uradio query,sve!Ali kada treba da se konektuje,znaci pozove,ali pri samoj konekciji ispise mi gresku u kojoj mi prijavljuje gresku sa PPPD,da treba da provjerim pomocu modprobe -v ppp da li ppp-a uopste ima,to sam uradio,ali kaze da ne postoji.A potom je pisao i da provjerim da li postoji ppp u /lib/modules/2.6.10/kernel/net,ali ga ni tamo nije bilo.Takodje je pisalo da je moguce da nije ukljucen u kernel.Zanima me kako sad da aktiviram taj ppp,kako da ga ukljucim u kernel.Nisam ga uspio naci kad sam ukucao make xconfig.
Kompajlirao sam kernel 2.6.10 u Vectoru,aktivirao sam u xconfigu podrsku za PCBIT,ali i dalje nece.23. april 2005. u 4:56 pm #27429Lokateli
UčesnikNa linuxquestions je neko imao slican problem pri prelasku sa 2.4 kernela na 2.6.
Problem je u tome da ti treba pppd za 2.6 kernel.
Ne znam dal ce ti to pomoci ali tako su tamo rekli.23. april 2005. u 5:33 pm #27430ak-87
UčesnikJel mozes mi tacno navesti link,ili bar reci u kojoj je sekciji?
Pokusao sam da uradim search ali im ta funcija ne radi,a ono listanje stranica bas i ne ide… 😀24. april 2005. u 4:00 pm #27431Lokateli
UčesnikJa sam to nasao preko googla, a u search sam upisao kppp pppd errors, i bio je odgovor medju prvih 20.
24. april 2005. u 8:14 pm #27432nkosta
UčesnikOko isdn -a i modema
Nekda ( pre par godina ) kupio mi drugar na niskom buvljaku za 60din!)malu- katicu koja se odazivala kao Tales16.0 ( tako nekako , bila je neka nemacka karica) Tada sam imao onaj crni ISDN terminal i neku 133mhz jedinicu sa ISA slotovima. Koliko se secam setovalo se iz ISDN-a , birala se katrica sa velikog spiska , dosta nekih nemackih kartica. Kad sam “izgubio”ISA slot promenom ploce jedno vreme sam radio na analognom modemu.I onda mi Bog dao grom , klasican grom u komsiluku , i onaj crni terminal adapter je otisao u dim. Posta mi je to zamenila nekim belim (Net mod usb – grcki) koji je imao usb , 2x mreznu ,jedan rs232. Mnogo.
Posle sam ukapirao da mogu da se setujem bez ikavog modema preko USB-a( obicno je ACM0 “port” )To setovanje moze samo da se obavi iz REdHAt-ovih distribucija NIKAD nisam uspeo da to pokrene iz drugih(Knoppix, suse, mandrake , ubuntu ,….)Mozdasam samo glup , jednom ili dva puta sam video da se konktuje na suse ali je konekcija pucala posle 30-40sec.To mi je problem jer mi bas treba na poslu (recimo knopix) jer tamo imaju samo WIN koji me nekako gnjave .
Rezime :beli terminal adapter(Netmod usb -grcki- ima uputstvo i na naski !), RH bilo koji( ima redhat-network-config aplikaciju) i parce USB kabla (onaj sa dva razlicita kraja A+B se valjda zove)
Do sada sve radi kako treba. Da ISDN sa ISA karticom je bio negde 2000-te , sad sam se setio . Pozdrav24. april 2005. u 8:16 pm #27433nkosta
UčesnikOko isdn -a i modema
Nekda ( pre par godina ) kupio mi drugar na niskom buvljaku za 60din!)malu- katicu koja se odazivala kao Tales16.0 ( tako nekako , bila je neka nemacka karica) Tada sam imao onaj crni ISDN terminal i neku 133mhz jedinicu sa ISA slotovima. Koliko se secam setovalo se iz ISDN-a , birala se katrica sa velikog spiska , dosta nekih nemackih kartica. Kad sam “izgubio”ISA slot promenom ploce jedno vreme sam radio na analognom modemu.I onda mi Bog dao grom , klasican grom u komsiluku , i onaj crni terminal adapter je otisao u dim. Posta mi je to zamenila nekim belim (Net mod usb – grcki) koji je imao usb , 2x mreznu ,jedan rs232. Mnogo.
Posle sam ukapirao da mogu da se setujem bez ikavog modema preko USB-a( obicno je ACM0 “port” )To setovanje moze samo da se obavi iz REdHAt-ovih distribucija NIKAD nisam uspeo da to pokrene iz drugih(Knoppix, suse, mandrake , ubuntu ,….)Mozdasam samo glup , jednom ili dva puta sam video da se konktuje na suse ali je konekcija pucala posle 30-40sec.To mi je problem jer mi bas treba na poslu (recimo knopix) jer tamo imaju samo WIN koji me nekako gnjave .
Rezime :beli terminal adapter(Netmod usb -grcki- ima uputstvo i na naski !), RH bilo koji( ima redhat-network-config aplikaciju) i parce USB kabla (onaj sa dva razlicita kraja A+B se valjda zove)
Do sada sve radi kako treba. Da ISDN sa ISA karticom je bio negde 2000-te , sad sam se setio . Pozdrav27. april 2005. u 7:19 pm #27434ak-87
UčesnikMa sad nema veze.Nasao sam stari 56K eksterni modem koji super funkcionishe,a i brzina me odusevljava,tako da nemam namjeru da se mucim zbog par kilobajta koji mi i ne znace toliko… 😀
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.