Почетак › Форуми › Линукс › Програмирање › eclipse!!!
- This topic has 3 одговора, 4 гласа, and was last updated 18 years, 7 months раније by xphreak.
-
АуторЧланци
-
4. јул 2004. у 7:49 pm #3933amiriloУчесник
Da li je neko koristio eclipse, kakva su iskustva…?!?!?
I najvaznije kako se pokrece i sta je sve neophodno da bi se pokrenuo, ako neko zna neki link sa dobrim objasnjenjima u vezi sa problemima koji mene muce?!?!UNAPRED HVALA!!!
11. фебруар 2006. у 11:32 pm #20152nebjakУчесникprogram je extra za razvoj u javi, pythonu i sl., mada je malo memorijski zahtevniji, bar 512mb ram. Sto se tice pomoci, Googlaj!
15. фебруар 2006. у 8:28 am #20153zAkiLiУчесникza instalaciju zavisi koji OS imas?
na ubuntu-u je dovoljno kucati
[code]
apt-get install eclipse
[/code]
mada ja vise volim da downloadujem poslednju verziju i otpakujem u /opt/Za vise obavestenja http://www.eclipse.org/
15. фебруар 2006. у 10:40 am #20154xphreakУчесникEclipse je razvojno okruzenje koje vec duze vremena koristim profesionalno za razvoj software-a. Radim samo u Linux okruzenju tako da je alat napisan na jeziku JAVA za mene idealan. Dobra strana Eclipse-a je sto je jednostavan za koriscenje i treba mu samo JDK da bi mogao da funkcionise. Losa strana je to sto je glomazan JAVA projekat pa je zahtevan sto se tice racunarskih resursa. No sve u svemu to moze da se mu se oprosti posto se sa razlicitim plugin-ovima moze prosiriti da ne bude ogranicen samo na JAVU. Ja ga licno koristim za razvoj JAVA aplikacija, za WEB aplikacija, ima odlican PHP editor, mozes da ga povezes da radi sa aplikacionim serverom koji imas (startovanje, zaustavljanje, deployment …) itd.
Sto se pokretanja tice, samo ga raspakujes i pokrenes eclipse binarni file i progran se startuje (napominjem mora biti instaliran JDK).
Sve u svemu jedan izuzetan alat za ravoj aplikacija. To je moje skromnmo misljenje 😀 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.