Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›E koji sam ja…
- This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated 17 years, 12 months ranije by
LYb.
-
AutorČlanci
-
11. juna 2005. u 11:00 am #5524
LYb
UčesnikOvakvu majstoriju malo ko ume da izvede 🙂
Resim se ja da povecam /var na racun /tmp particije i posto su jedna do druge (bio je prvo /tmp pa /var), obrisem obe, pa napravim ponovo /var i /tmp tim redosledom. Kad ne lezi vraze, genije nije nigde prekopirao sadrzaj var-a 😛 Posto sam pomerio pocetak, a i promenio velicinu var-a, koji je inace bio reiserfs, spasavanje nije dolazilo u obzir (dobro, mogao sam MOZDA da zongliram da ponovo napravim identicne kao nekada pa onda, ali opet…)
E da, mogu ja ponovo da napravim /var napamet, ali kako da ubacim podatke o instaliranim paketima koje slack tamo drzi? 😛
E tad ja rasim da stavim gentoo… ne znajuci nista o njemu, krenem ja u instalaciju, iz dve konzole, pomno prateci uputstvo (citaj: ne koristeci mozak), napravim particije i SVE instaliram na poslednju… naravno ne radi (mislim, radilo bi i tako da sam mountovao kako treba, al’ pusti, ne pitaj)… aj opet… ovaj put sve radi kako treba, kompajliram kernel kad GRRRRRRRRRRRR! nisam ukljucio fb podrsku – nema teksta a vga=normal ne podnosim… oh, da ti trista majki… kompajliram, ukljucim fb… malo proucim… emergujem sta treba, emergujem X… krenem da emergujem kde kad on oce na net… a ja na dialupu… jos nisu ukljucili adsl. ARGH!
Opet se resim da stavim slack (u medjuvremenu nabavim FreeBSD 5.4, ali odustanem od te varijante). Stavim ja sve lepo, krenem da kompajliram 2.6.11.11 i – NARAVNO, sta? Opet zaboravim fb 🙂 Naravno da nisam ostavio u lilo-u varijantu da bootujem stari kernel, sto bih, pa ja sam genije!
Aj ubacuj gentoo (u stvari ne suvi gentoo, nabavio sam SystemRescueCD 0.2.15, a on je baziran na live gnetoo) mountuj sve slackovo, chrootuj se na slack instalaciju, menjaj lilo conf da nudi stari kernel, reboot u 2.4 kernel, ponovo kompajliraj 2.6.11.11 (ovaj put PAZLJIVO) i -radi.. najzad.
Onda cekaj jedno pola sata da odradi update skoro 600 megabajta paketa iz slackware-current i to je to.
Mislim nije to to… danas-sutra, kad uhvatim vremena treba ponovo da konfigurisem named i squid, vratim backup /root, /home i /etc i ONDA je gotovo 🙂
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.