Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Dvolicnost
- This topic has 17 одговора, 10 гласова, and was last updated 17 years, 6 months раније by
na12.
-
АуторЧланци
-
11. фебруар 2009. у 2:19 pm #10758
madcama
УчесникIako koristim Firefox i super mi je stvarno sam popizdeo kada sam procitao http://www.electronista.com/articles/09/02/09/mozilla.joins.eu.vs.ms/%5B/url%5D.
Operu bih donekle i mogao da shvatim sto se zali, ali ni ona nema moralno pravo.
11. фебруар 2009. у 4:50 pm #75771dukenukem_4d
Учесникmeni nije jasno iz članka jel se ff pridružio ms
ili se prodružio eu strani ??? šta je pisac hteo da kaže 😀možda je najbolje iz bloga direktno da se čita O0
(ali ono i ne može baš d ase ukloni ie iz sistema, valjd aje inkorporisan sa eksploreom ??? )
šta će da mu stave total commander kao file manager 😀u svakom slučaju šteta postoji u obliku milion gremlina 🙁 ,
čak i pošto napadaju samo vindous , ali i svi ostali su ugroženi
zbog one rbn (ruske mreže ili drugih)tačnije ja bih to nazvao globalnom katastrofom kojoj najviše ima zasluge ms
pod komandom velikog vođe (koji nije više vođa ,u stvari)
on je u suštini postigo cilj – postao milijarder 😀 ,ali ko plaća cenu ?
pa mi se patimo sa virusima 😉 (čak i oni koji ga ne koriste 😡 )11. фебруар 2009. у 6:50 pm #75772advocatus linuxi
УчесникNešto drugačiji tonovi: Firefox exec: we don’t want to be bundled with Windows (PCPro)
To me lično ne brine koliko ovo: Benchmarked: Firefox Javascript on Linux and Windows – and it’s not pretty (TuxRadar) :-
12. фебруар 2009. у 10:36 am #75773Demon
УчесникEvo da se i ja onda razbacam linkovima…
To me lično ne brine koliko ovo: [url=http://tuxradar.com/content/benchmarked-firefox-javascript-linux-and-windows-and-its-not-pretty][b]Benchmarked: Firefox Javascript on Linux and Windows – and it’s not pretty (TuxRadar)[/b][/url] :-
A da testiraju Operu?
http://operawatch.com/news/2009/02/opera-is-working-on-a-new-javascript-engine.html
Operu bih donekle i mogao da shvatim sto se zali, ali ni ona nema moralno pravo.
Zašto nema? Mikrosoft godinama drži tržišni monopol kad je riječ o internet pretraživačima, i do čega je to dovelo? Zamalo da “pokvari” veb standarde (u svoju korist, naravno), a vidite i sami šta imamo danas: tek će Internet Explorer 8 će se pridržavati veb standarda (dakle, css, (x)html, javascript).
meni nije jasno iz članka jel se ff pridružio ms
Mozilla fondacija dobija učešće u žalbi protiv Mikrosofta kao treća zainteresovana strana:
http://operawatch.com/news/2009/02/mozilla-also-going-after-ie-in-court.html12. фебруар 2009. у 12:08 pm #75774madcama
УчесникZašto nema? Mikrosoft godinama drži tržišni monopol kad je riječ o internet pretraživačima, i do čega je to dovelo? Zamalo da “pokvari” veb standarde (u svoju korist, naravno), a vidite i sami šta imamo danas: tek će Internet Explorer 8 će se pridržavati veb standarda (dakle, css, (x)html, javascript).
Ako sam dobro upoznat (a daleko od toga da tvrdim ili mislim da jesam) Opera drzi prilican monopol nad citacima u operativnim sistemima za mobilne uredjaje.
Isti slucaj je i kod Firefoxa sto se tice Linuxa i Safarija u Mac OSX.
Zar ne?12. фебруар 2009. у 6:14 pm #75775nebjak
УчесникRetko koji linux distro ti isporucuje samo firefox. A sto se tice Mac-a, oni ti isporucuju kompletan prozvod = racunar + OS (sa sve Safarijem)
12. фебруар 2009. у 9:08 pm #75776Sioux
УчесникZnači rešenje je windows distibucija 😀
13. фебруар 2009. у 3:26 pm #75777RiSK
УчесникNego, kad vec pricamo o browserima, kakvu buducnost predvidjate WebKitu?
U zadnje vreme je nekoliko browsera pocelo da se pravi oko te masine za rendering HTMLa. Mac ima dobar udeo na trzistu. Dosta ljudi je pocelo da kuka na FF zbog potrosnje resursa, traze alternativu Chrome-u…
Cini se da ce webkit-bazirani browseri povecati svoj udeo medju konkurencijom.Koristi li neko neki browser sa ovom masinom za renderovanje? Kakvi su utisci?
13. фебруар 2009. у 4:25 pm #75778Andersen
УчесникNisam nikad probao te browsere, ali sto se tice “vatrene lisice”, stvarno se polako pretvara u “debelu svinju” sto se tice gutanja resursa. Usput, nervira me i problem sa fontovima kod Firefox-a na Linuxu.
U poslednje vreme razmisljam o prelasku na Operu, a povremeno koristim i Kazehakase, mada je i on na Gecko “masini”, ali bar nije “alav na resurse”.
Nemam mnogo vremena da istrazujem, ali probao bih jos neke alternative. Ako neko ima dobar predlog, neka javi.13. фебруар 2009. у 4:45 pm #75779RiSK
УчесникOperja mi je malo skaljiva po pitanju JavaScripta. Ume da ne radi kako treba. A s vremena na vreme upalim web aplikacije koje vrlo intenzivno koriste isti. Osim toga, apsolutno sve pohvale za Operu.
Probaj Epiphany sa Gecko ili WebKit masinerijom. Mozes se poigrati i Koqueror-om ili uzmi SeaMonkey ili tako nesto.
Meni se Midori svideo “na prvu loptu”, ali je ipak u debeloj fazi razvoja. Nece to raditi ljutski jos neko vreme. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.