Početak › Forumi › Linuks distribucije › Slackware › DVD rezac problemi
- This topic has 28 odgovora, 9 glasova, and was last updated 20 years, 5 months ranije by
uzicanin.
-
AutorČlanci
-
11. februar 2006. u 8:34 pm #6977
uzicanin
UčesnikNaime, u K3B kada uzmem da rezem DVD, a i CD, brzina rezanja uopste ne prelazi 0.7x za DVD i 3x za CD.
Zna li neko u cemu je problem?Distrribucija je Slackware 10.1
11. februar 2006. u 8:38 pm #40663Red_Zmaja
UčesnikMeni se to desavalo samo sto je kod mene rezao 1 brzinom cd..e sad jos kad bi se setio kako sam to resio to bi bilo dobro. 🙁
Al ajd ima ovde pametni ljudi.
Jedno pitanje kad si cackao lilo jesi stavio ono hdc-ide-scsi ili ne?11. februar 2006. u 8:53 pm #40664uzicanin
UčesnikMislis na onu caku sa ovog sajta za povecavanje brzine citanja.
Ako na to mislis, jesam, ali nema uopste promene, istom brzinom reze.Ako sta znaci
K3b je ver.0.12.04a.12. februar 2006. u 11:17 am #40665popac
UčesnikZnači da je stara verzija i da treba da skineš novu http://www.k3b.org. Takođe imaš dvd+rw-tools 6.1.
Inače probaj da namestiš DMA preko hdparma, da zameniš IDE grane (pomoglo meni u dva slučaja)…
12. februar 2006. u 11:37 am #40666uzicanin
UčesnikMozes mi malo detaljnije pomoci oko hdparm-a, posto ima mnogo opcija, ne znam koju da izaberem.
12. februar 2006. u 4:15 pm #4066712. februar 2006. u 6:02 pm #40668Moneo
UčesnikProblem mozes resiti na vise nacina….
Ja bi ti savetovao da ako koristis Slackware,instaliras kernel 2.6 sa drugog CD(ako ga vec ne koristis-imas na njemu odlicno uputstvo kako se to radi)
I da instaliras Nero Linux(nova 2.0.0.4 verzija ne zahteva SCSI emulaciju),i da RPM paket konvertujes preko rpm2tgz u tgz Slack paket i instaliras ga…
Program jeste komercijalan(crack lako moze da nadjes) ali radi bez greske…..
Ja sam imao slicnih problema sa mojim novim Pioneer 110D rezacem-em dvd+rw tools nece pravilno da prepozna brzinu uredjaja(koristi K3b kao frontend),em ne moze da reze brze od 4x-instalirao sam i najnoviji dvd+rw tools verziju 6 koja nista nije popravila-sve je po istom…..
Ako hoces da rezes DVD(rezanje obicnih CD-ova u K3b-u ide bez greske) iz Linuxa ja ti definitivno preporucujem Nero…..
Pomenuti dvd+rw tools se ponasa totalno drugacije u zavisnosti od modela rezaca-sa nekim radi super,a negde pravi probleme
Kazu ljudi da ima rezanje DVD-a iz konzole radi odlicno,te sam misljenja da dvd+rw tools ne saradjuje najbolje sa K3b-om…
Neki ljudi su flash-ovali firmware,ali ni to ne pomaze uvek…..
Eto….12. februar 2006. u 6:50 pm #40669uzicanin
UčesnikDa li ce raditi modem pod 2.6 kernelom?
Posto sam ga napokon uspeo da podesim 😀 😆Pdesio sam po tome rezac u UDMA 2 mod ,ali i dalje ne radi
13. februar 2006. u 12:02 pm #40670unknown
UčesnikIsti problem sam i ja imao i resio sam ga kernelom 2.6.x. Pre toga sam sve zivo pokusavao i nista. Jedino sto sam dodatno podesio posle toga jesu drajveri za graficku i zvucnu (instaliras alsa paket sa drugog CD-a u diru linux-2.6.x).
13. februar 2006. u 2:45 pm #40671Driver
UčesnikJesi probao kad otvoris k3b u njemu imas setting pa configure k3b pa devices pa tu imas max write speed. 8)
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.