Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › DVD przilica ili cdrecord-ProDVD
- This topic has 28 одговора, 8 гласова, and was last updated 21 years, 1 month раније by
LYb.
-
АуторЧланци
-
30. јун 2005. у 12:36 pm #5647
Off-Topic
УчесникA bre ljudi, kako narezati image na DVD, kojim programom, ubih se trazeci cdrecord-ProDVD, ali ga nigde nema za download, a kad obidjem http://www.fokus.fhg.de/usr/schilling/cdrecord.html, nema nicheg osim neke poruke na odvratnom nemachkom, dakle zna li neko kako tj. chime da narezem DVD, image sam naprvio sa growisofs i uredno se montira.
30. јун 2005. у 12:40 pm #30499kmilos
Учесникdvd+rw-tools ❓
30. јун 2005. у 2:35 pm #30500popac
Учесникgentoo root # emerge search cdrecord-prodvd
Searching…
[ Results for search key : cdrecord-prodvd ]
[ Applications found : 1 ]* app-cdr/cdrecord-prodvd
Latest version available: 2.01.01-r1
Latest version installed: [ Not Installed ]
Size of downloaded files: 368 kB
Homepage: http://ftp.berlios.de/pub/cdrecord/ProDVD/
Description: Enhancement of cdrecord for writing DVDs
License: free-noncomm30. јун 2005. у 4:05 pm #30501Off-Topic
УчесникImam neki dvd+rw-boocktype i format, ali mi sintaksa nije nikako jasna, daj neki primer dok nepohvatam konce.
30. јун 2005. у 11:17 pm #30502Nightweaver
УчесникProDVD nije free i za njega se placa neka suma..mislim 15EU. Ne volim GUI za rezanje diskova jer uvek nesto zezne. Ako ces da rezes ISO koji si napravio koristi:
growisofs -dvd-compat -Z /dev/acd0=imagefile.iso
Samo zameni ovo acd0 to je za BSD sisteme. I naravno, umesto imagefile.iso kucaj lokaciju i ime tvog ISO fajla.
Ako ces da rezes podatke koji su u nekom DIR:
growisofs -dvd-compat -Z /dev/acd0 -J -R /path/to/data
Naravno, acd0 promeni u sta god ti je na Linuxu.
1. јул 2005. у 12:26 am #30503jboban
УчесникNe volim GUI za rezanje diskova jer uvek nesto zezne.
Ja imam drugačija iskustva. Koristim Nero za Windows i K3b za Linux, oba GUI, DVD RW Pioneer 108, CD RW LiteOn i nikada nijedan ovaj GUI nije zeznuo stvar, niti sa DVD niti sa CD, a sve zbog Burn Proof, ne zbog GUI. Pretpostavljam da bih iz komandne linije možda neki parametar prevideo ili ne znao koja mu je podrazumevana vrednost ako ga ne kucam…
1. јул 2005. у 6:08 am #30504Nightweaver
УчесникAko tebe GUI cini srecnim i ja sam srecan…ja nikada necu koristiti GUI za rezanje diskova.;) Da zaboravis parametar…hmmm..to je isto kao i kad bi zaboravio da oznacis neku opciju u K3B i Xcdroast. Ali dobro, Windows navika da se samo klikce i pritiskaju Next i OK…razumljivo..
1. јул 2005. у 9:30 am #30505jboban
УчесникAko tebe GUI cini srecnim i ja sam srecan…ja nikada necu koristiti GUI za rezanje diskova
Ni ja se nikad neću vratiti na komandnu liniju za ono za šta je već postoji GUI. GUI je poslednja tekovina Linux civilizacije, nastala znatno posle konzole. Umesto Abacus-a, radije koristim savremeni računar, a ne koristim savremeni računar, a zamišljam da je Abacus.
Pokušavam da shvatim i one koji u današnje vreme zamišljaju da žive u kamenom dobu, mada mi baš i ne uspeva 😉1. јул 2005. у 11:49 am #30506Nightweaver
УчесникGUI poslednja tekovina Linux civilizacije? Prijatelju, izvini, ali pricas svasta da ne kazem da lupas. Abacus i racunar mi poredis sa GUI i komandnom linijom..mhm..daleko si ti, cini se, od shvatanja UNIX sistema kada mi kazes da zamisljam da zivim u kamenom dobu. No, dobro, lame korisnika uvek mora biti..ovo je ipak yet another lame forum…
1. јул 2005. у 4:38 pm #30507LYb
УчесникJao, od kada nisam cuo da je neko nekoga nazvao lamerom 🙂
E, ulepsa mi dan 🙂
Inace, za rezanje i ja vise preferiram gui. U principu, vise volim gui za gomilu stvari, osim za one koje hocu da sistem radi bez mog znanja…
Mada mozda i lupam… iso-e pravim sa dd-om, a tu nema gui-a 🙂
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.