Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › DVB Satelitska Kartica
- This topic has 43 одговора, 9 гласова, and was last updated 19 years, 2 months раније by
worky.
-
АуторЧланци
-
28. јун 2006. у 10:25 pm #36339
Bastard
УчесникEvo ovde neki skript koji konvertuje listu sa sajta u channels.conf za xine
Mislim da link nije tacan za
3150.txt
3255.txt
3285.txt
3325.txt1. јануар 2007. у 1:11 pm #36340Kosava
УчесникImam instaliran Suse 10.2 i instaliran mi je Kaffeine 0.8.3 instalirao sam i najnoviji sc-plugina 0.2.3 za Kaffeine i radi al samo Viacess kanali tj. neki kanali iz TPS paketa al ostalo nece da mi radi kanali u Biss i Cryptworksu dal je to do SoftCam.Key ili do cega moze mi neko pomoci…
edit: Evo procitao sam temu skroz i hteo sam da probam VDR instaliro sam neki sto je dosao u Suse-u pa sam kucao u konzolu vdr (valjda se tako pokrece) i ovo sam dobio
linux:~ # vdr
vdr: warning – cannot set dumpable: Invalid argument
vdr: please turn off UTF-8 before starting VDRkako da pokrenem program i sta tu treba da ugasim probao sam kucat i vdr start al isto mi ispise…
2. јануар 2007. у 5:43 am #36341worky
Учесник@Kosava
Kao sto ti pise treba da iskljucis UTF-8, to negde u konfiguracijama SuSe-a,nisam ga nikada koristio a na Slacku nisam nikada imao uključen taj UTF-8, pogledaj malo i dokumentaciji vdr-a.
Neznam da li ćeš postići nešto više po pitanju kodiranih kanala,koliko ja znam ima se na raspolaganju samo sc plugin,vredi isprobati ,možda se i ja odlučim da pokušam ponovo.2. јануар 2007. у 11:02 am #36342Kosava
УчесникU kaffeinu rade Viaces kanali bez problema ide lepo al problem je u tome sto nece ostale sisteme kidiranja kao npr. biss cryptwork neki kazu da je to zbog SoftCam.Key da ima posebno kako treba da se zapise al neznam stvarno kako…
2. јануар 2007. у 8:18 pm #36343mtm76
Учесникedit: Evo procitao sam temu skroz i hteo sam da probam VDR instaliro sam neki sto je dosao u Suse-u pa sam kucao u konzolu vdr (valjda se tako pokrece) i ovo sam dobio
Citat
export LANG=”en_us.iso8859-0″
U kaffeinu rade Viaces kanali bez problema ide lepo al problem je u tome sto nece ostale sisteme kidiranja kao npr. biss cryptwork neki kazu da je to zbog SoftCam.Key da ima posebno kako treba da se zapise al neznam stvarno kako…
Format SoftCam.Key-a je sljedeći:
; Viaccess
V XXXXXX YY
; Seca
S XXXXXX YY
; Irdeto
I XXXXXX YY
;
; where
; XXXX = provider (hex)
; YY = key number (hex)
;
;
; Constant CW
X AAAA BBBB CCCC
;
; where
; AAAA = CA system id (hex)
; BBBB = transpont stream ID (decimal)
; CCCC = service ID (decimal)
;
;
Nagra1
N XXX YY
E1 XXX
N1 XXX
N2 XXX
;
; where
; XXX = provider (hex)
; YY = key number (hex)
;
;
; Nagra2
N XXX YY
M1 XXX
;
; where
; XXXX = provider (hex)
; YY = key number (hex)
;
;
; Cryptoworks
; W XXXX YY ZZ VV ; opkey
; W XXXX YY ZZ VV ; RSA key (normaly ZZ=10)
; W XXXX YY CC ; cardkey (literal ‘CC’)
;
; where
; XXXX – caid
; YY – provider ident
; ZZ – keytype (20/31/10 derived from cardfiles EF20/EF31/EF10)
; VV – keyid (00/01)Valjda ćeš se snaći. 😉
5. јануар 2007. у 7:01 pm #36344hiro
Учесник6. јануар 2007. у 11:49 am #36345Kosava
УчесникEvo uradio sam kao u gore navedenom tutorijalu al
opet istolinux:~ # vdr
vdr: warning – cannot set dumpable: Invalid argument
vdr: please turn off UTF-8 before starting VDR6. јануар 2007. у 2:31 pm #36346worky
УчесникUradi pre pokretanja vdr-a ovu komandu
export LANG=en_US.ISO8859-1
ili ako hoćeš za stalno da promeniš potrži u /etc/profile.d skriptu lang.sh i ti odčekiraj tu opciju.Na SuSe-u
je možda to malo drugačije ali naćićeš sigurno28. јануар 2007. у 9:29 am #36347Kosava
УчесникEvo instalirao sam ubuntu i vrlo sam lako pre repozitorijuma instalirao VDR i neke dodatne pluine za njega i kada kucam u konzoli vdr on mi kaze opet za UTF al sada kucam pre njega export LANG=en_US.ISO8859-1 i opet vdr start al sada mi pise da vdr alredy runing i sta sada nikako da mi se pojavi vdr 🙁
1. март 2007. у 9:47 am #36348worky
УчесникDragi VDR – ovci.
Što se tiče konvertovanja snimljenih video vdr-fajlova, Avidemux2 ih otvara direktno i obrađuje bez problema. A Radio snimke možete konvertovati FFMPEG-om u mp3 ili ogg po, volji.Takođe je izašla Alfa verzija vdr-sc-0.7.0 i vdr-1.5.0 . Pre kompajliranja i instalacije ne treba primenjivati
ni jedan patch iz sc-a.A openssl bi trebao da bude kompajliran sa uključenom AES i IDEA podrškom.Pročitajte README.0.7.x .
link je: http://vdr.bluox.org/uc/ -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.