Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Dva problema oko MDK9.2[nesto oko instalacija i KDE-a]
- This topic has 22 odgovora, 6 glasova, and was last updated 22 years, 6 months ranije by
sKELEton.
-
AutorČlanci
-
3. februar 2004. u 12:00 pm #16776
popeye
Glavni majstorKoje igre?
3. februar 2004. u 4:54 pm #16777sKELEton
UčesnikEvo npr Tron [igra koja je se po defaultu dobija sa distribucijom…] moram napomenuti da igra koristi openGL mod… U KDE3.1 jednostavno izbaci po startu dok u gnome okruzenju radi solidno…
3. februar 2004. u 4:56 pm #16778popeye
Glavni majstorProbaj da je pokrenes iz konzole, pa javi koja je greska u pitanju.
3. februar 2004. u 5:02 pm #16779sKELEton
UčesnikSad sam u window$u ali cim butujem lin proba cu
I da pri instaliranj wine-a non stop mi izbacuje ovu poruku u toku make-a:
perl: warning: Setting locale failed.
perl: warning: Please check that your locale settings:
LANGUAGE = “en_US.UTF-8:en_US:en”,
LC_ALL = (unset),
LC_CTYPE = “en_US.UTF-8”,
LC_COLLATE = “en_US.UTF-8”,
LC_NAME = “nl_NL.UTF-8”,
LC_MESSAGES = “en_US.UTF-8”,
LC_NUMERIC = “nl_NL.UTF-8”,
LC_TIME = “en_US.UTF-8”,
LC_MONETARY = “nl_NL.UTF-8”,
LC_TELEPHONE = “nl_NL.UTF-8”,
LC_PAPER = “nl_NL.UTF-8”,
LC_MEASUREMENT = “nl_NL.UTF-8”,
LC_IDENTIFICATION = “nl_NL.UTF-8”,
LC_ADDRESS = “nl_NL.UTF-8”,
LANG = “en_US.UTF-8”
are supported and installed on your system.Instalacija se oduzila citavih sat vremena i nakraju sam je prekinuo. Da li ovo ovako teba???
Napominjem na poruku koja se non stop ponavlja…3. februar 2004. u 10:28 pm #16780popeye
Glavni majstorNista ozbiljno (nedostaje podrska za lokalizaciju nekog od dva jezika koji su ti setovani), samo budi strpljiv i sacekaj da se zavrsi prevodjenje.
4. februar 2004. u 1:29 am #16781sKELEton
Učesnika kad pokusam da startujem igru iz konzole pise ovo…
[skeleton@localhost skeleton]$ armagetron
mcop warning: user defined signal handler found for SIG_PIPE, overriding
Fatal signal: Segmentation Fault (SDL Parachute Deployed)
[skeleton@localhost skeleton]$6. februar 2004. u 12:57 am #16782sKELEton
UčesnikJa znam da sam davez, ali takvi su verovatno svi pocetnici u LINUX-u…
Ovo sto naucim od vas moci cu da prenosim mom drustvu kasnije i tako dalje…Nego nece opet nesto wine… Kad ukucam make install pojavi se sledeca poruka na kraju
….
/sbin/ldconfig
The installed Wine libraries will not be found!
You can either:
Add the line ‘/usr/local/lib’ to /etc/ld.so.conf and run /sbin/ldconfig
export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:/usr/local/lib
[root@localhost wine-20040121]#Sta da radim sad???? zasto wine mece da proradi, MOLIM VAS ZA POMOC…
6. februar 2004. u 10:00 am #16783popeye
Glavni majstorLepo ti pise: u datoteci /etc/ld.so.conf dodaj liniju /usr/local/lib i nakon toga pokreni naredbu ldconfig.
6. februar 2004. u 11:29 pm #16784sKELEton
UčesnikProbacu…
Hvala…Nego zelim jedno misljenje… Da li je bolji KDE3.2 ili Gnome 2.4. Do sad sam radio u KDE-umedjutim danas sam presao u gnome i vise mi se svidja… Koje okruzenje je bolje i zasto…
i da skinuo sam prevod za GNOME okruzenje pa bih hteo da znam kako da ga instaliram…
7. februar 2004. u 12:37 am #16785popeye
Glavni majstorTo je stvar ukusa, misljenje drugih ti nece bas puno pomoci. Obicno takva pitanja pokrecu lavinu razloga korisnika pomenutih okruzenja… Kao kad pitas koju boju ili klub drugi vole – nema znacaja za tvoj izbor…
Sto se prevoda za okruzenje Gnom tice, poseti adresu http://prevod.org i nacices uputstvo za korisnike prevoda. Takodje, dosta korisnih saveta ces naci i na dopisnoj listi ucesnika u prevodu.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.