Почетак › Форуми › Линукс › Програмирање › dugme always on top
- This topic has 7 одговора, 4 гласа, and was last updated 18 years, 7 months раније by
djvujke.
-
АуторЧланци
-
8. јануар 2008. у 12:14 pm #9705
djvujke
УчесникQt4 aplikacija , jednostavno prozorce… dialog…i hteo bih da namestim dugme koje bi imalo funkciju always on top..klik ukljuceno, kllik iskljuceno
probao sam neke stvari ali to nefunkcionise…wetWindowModality(Qt::AplicationModal); (WindowModal isto al nista)
nece pa nece …..
moze li ko pomoci? uputiti u pravom prvacu…8. јануар 2008. у 12:56 pm #66574zchira
Учесникnisam nikad programirao na linuxu (ako izuzmem javu) tako da se unapred izvinjavam ako lupnem neku glupost.
Svaki prozor u linuxu moze da bude always on top (bar u KDE-u) – desni klik na title-bar i tu negde ima opcija za to (keep abowe others ili tako nesto)… time resavas problem… a ako bas oces dugmence za to, ti napravi da klik na to tvoje dugmence izaziva istu akciju kao desni klik na title bar i izbor opcije ‘keep above others’.9. јануар 2008. у 8:03 am #66575djvujke
Учесникjes..al hteo sam aplikaciju da portujem na win platformu i drug kome saljem recnik hoce da ima dugmence koje mu stavlja recnik always on top i iskukljucuje po potrebi…..na linuxu moze i desni klik na maximize i da ga razvuce po horizontali i to sam hteo da odradim al kasnije( mislim na win platformi) …jedno po jedno..
daklen radi li ko u Qt-u i dal je rad da mi pomogne9. јануар 2008. у 2:44 pm #66576jboban
УчесникsetWindowModality(Qt::AplicationModal);
nece pa nece …..Modalni prozor znači da mora biti zatvoren da bi se otvorio bilo koji drugi ili pristupilo meniju, ali u okviru aplikacije koja ga je prikazala.
Za Always On Top funkcionalnost koristi QMainWindow sa Qt::WFlags parametrom setovanim na Qt::WindowStaysOnTopHint. Neki X11 windows manager-i ne podržavaju ovu funkcionalnost, ali tad možeš koristiti tajmer koji će periodično pozivati raise() metod i tako prozor izbacivati u prvi plan, iznad svih ostalih.10. јануар 2008. у 11:12 am #66577djvujke
Учесникzahvaljujem cim budem kuci isprobao odmah javljam..ili pitam a kako tebi radi a meni ne?
11. јануар 2008. у 1:05 pm #66578djvujke
Учесникaint gonna work
void mDictForm::ontop() { //mDictForm::mDictForm(QWidget *parent): QDialog(parent)
….
setWindowFlags ( Qt::WindowStaysOnTopHint ) ;
….
}nemere.. sta se zbiva…kad pokrenem ovako kompajliran exe fajl ii kliknem na dugmence predvidjeno da aplikaciju stavi povrh svih on nestane sa ekrana ,nema mi dialoga al ctrl+alt+del tamo stoji qtrecnik.exe …
sta to znaci …
imas jos neki predlog11. јануар 2008. у 3:44 pm #66579RiSK
УчесникNakon sto pozoves metodu setWindowFlags() pozovi i metodu show() istog prozora.
Ume ponekad taj setWindowFlag da skloni prozor sa ekrana 😉14. јануар 2008. у 7:41 am #66580djvujke
Учесникda da provalio sam…samo nervira me sto trepce…
kod setwindowflafs je u f-ji ontop() mog dialog prozora, e sad video sam njihov primer (QT) gde se oni igraju s flagovima iz nekog drugog prozora menjaju flagove drugom prozoru (demos and examples -> window flags) ..i tu nema treptanja…
isti nam je kod samo kod njih nema treptanja a kod mene ima…Sto to? u cem je fora…kako bi oni implementirali u jednom windowu dugmence always ontop a da netrepce…sram ih bilo oni to namerno da me nerviraju..njima netrepce a meni trepce….au al sam se iznervirao… -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.