Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › driver za Motorola SM56 AC-L modem???
- This topic has 14 odgovora, 6 glasova, and was last updated 20 years, 11 months ranije by
japan.
-
AutorČlanci
-
13. septembar 2005. u 1:50 pm #33517
nikol
UčesnikNe znam u cemu je greska. Sve je bilo podeseno i modem je lepo radio. Sad mi prijavljuje da kppp ne moze da nadje dev/ttySLO. Sta da radim?
13. septembar 2005. u 2:40 pm #33518japan
Učesniknije ti podignut slmodemd…
potrazi taj tutorijal o kome popac prica, pa pogledaj kako da namestis da ti se automatski podize pri podizanju sistema…
13. septembar 2005. u 2:53 pm #33519popac
UčesnikAjde, evo postavih i link…
http://www.linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3384
Posle ovog teksta trebalo bi da bude jasnije.
16. septembar 2005. u 5:04 am #33520nikol
UčesnikProcitala sam tvoj link (hvala) i krenula da radim po njemu. Ali imam neke probleme i dalje sa modemom. Evo kako stoje stvari popac: sve uradim kako treba do make install, ali onda kada treba da pokrenem module i za usb i za amr javlja mi se ista poruka s greskom ovakvog tipa:
warning: loading/lib/modules/2.4.29/misc/slusb.o will taint the kernel: non – GPL lincense – Smart Link LTD.
See http://www.tux.org/lkml/#export-tainted for information about tainted modules.
Koristila sam drajver slmodem-2.9.10. Kada sam ga prvi put instalirala dodelio je dev/ttySLO i modem mi je proradio, ali cim sam restartovala racunar, javlja mi da kppp ne moze da pronadje dev/ttySLO. Koristim Vektor Soho Linux 5.0, pa se ne snalazim bas najbolje gde treba i sta da upisem da mi se moduli podizu prilikom boot-a. Jer moj modem nije ni usb ni amr nego integrisan u vidu cipa na ploci!!! I jos nesto, ne znam da li se ovi moduli ispravno pokrecu, s obzirom na poruku koja mi se salje. Ako mozes malo detaljnije sta treba u init skripti da se pise u mom slucaju. I koja je to na Vector Soho? Jer u etc imam nekoliko fajlova slicnih i ne znam tacno koji je onaj pravi. Mogu samo nesto da zabrljam. Zato pitam. Ne moram da pricam da sam apsolutni pocetnik za linux.
16. septembar 2005. u 12:39 pm #33521japan
Učesnikpazi, postoji značajna razlika izmedju error i warning. to što si dobila upozorenje ne znači da modul nije učitan, nego samo da nije pod GPL već vlasnički. učitane module možeš da vidiš pomoću komande [code]# lsmod[/code]
i nikako nemoj da učitavas i amr i usb module zajedno, čak i u uputstvu za instalaciju piše da se tako nesto ne preporučuje…
napravi skript sledeceg sadržaja
[code]#!/bin/sh
slmodemd –country=USA /dev/slamr0 &if [ ! -L /dev/modem ]; then
ln -s /dev/ttySL0 /dev/modem
fi[/code]snimi ga kao /etc/rc.d/rc.slmodem, i promeni mu dozvole sa[code]# chmode 0755 /etc/rc.d/rc.slmodem[/code] da bi bio izvršan
pokreni ga sa [code]# /etc/rc.d/rc.slmodem[/code]proveri da li je modul učitan. ako jeste, i ako se ceo skript izvršio kako treba, trebalo bi da imaš i /dev/ttySL0 i /dev/modem. konfiguriši kppp da koristi /dev/modem.
sad probaj da restartuješ računar, i vidi da li se modul automatski učitao. nadam se da nisam nigde pogrešio i da će ti ovo bar malo pomoći.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.